LEGO Friends, jouw vragen beantwoord

Ik wil meer weten over LEGO Friends

Ik wil meer weten over LEGO Friends

Mijn kind heeft nog nooit LEGO® modellen gebouwd. Hebben kinderen hulp nodig om te leren bouwen?

Elke set bevat makkelijk te volgen bouwinstructies met gedetailleerde, stapsgewijze afbeeldingen in heldere kleuren. Als jouw kind voor het eerst met LEGO® gaat bouwen, is er misschien in het begin wat hulp nodig, maar voordat je het weet, speelt en bouwt je kind helemaal zelfstandig!
 

Wat is een perfecte eerste LEGO Friends set?

Als jouw kind net begint met bouwen met LEGO stenen, kies dan voor een kleinere set met 100-200 stukken, zoals 41681 Boscamper of de 41677 Waterval in het bos – allebei populair speelgoed en eenvoudige startsets voor jouw nieuwe LEGO bouwer.
 

Wat is het beste cadeau voor een echte LEGO Friends fan?

Als jouw kind geïnteresseerd in een bepaald thema, zoals winkeltje spelen of natuur, gadgets of auto’s, ga dan op zoek naar sets die passen bij zijn of haar interesse om zo een eigen Heartlake City buurt te bouwen met zijn of haar favoriete activiteiten.
 

Hoe kies je LEGO Friends speelgoed voor je kinderen dat past bij hun leeftijd?

Elke LEGO Friends doos is voorzien van een duidelijk leeftijdsvermelding die je helpt een set te vinden die past bij de leeftijd van jouw kind, zijn of haar vaardigheden, ervaring en ontwikkeling. Als je in de online LEGO Shop aan het winkelen bent, vind je ook daar ook de leeftijdsvermelding, het aantal onderdelen en een gedetailleerde lijst met functies en accessoires die in elke set zitten om je te helpen een set te kiezen die leuk is voor jouw kind.
 

Wat is Heartlake City?

Heartlake City is de thuishaven van de LEGO Friends. De stad, gelegen rond het hartvormige meer, heeft alles wat je in elke andere stad ter wereld kunt vinden, alleen dan op minipoppetjesschaal. In het centrum vind je kantoorgebouwen, een ziekenhuis, winkels, hotels, het park en natuurlijk het strand van het meer. Buiten de stad kunnen de LEGO Friends personages paardrijden, kamperen, zeilen, wandelen (en lekker lang opblijven).
 

Wat kan mijn kind spelen met LEGO Friends?

Heartlake City zit vol met plaatsen die kinderen herkennen uit hun echte leven: huizen, werkplekken, scholen en hun favoriete plekken om te eten, creatief bezig te zijn of om samen met vrienden leuke dingen te doen. Kinderen kunnen rollenspellen spelen en de wereld verkennen door middel van alledaagse scenario’s, mysteries, uitdagingen of avonturen. Er zijn winkels, stallen en dierenklinieken waar ze voor dieren kunnen zorgen, een racecircuit, sportmogelijkheden, geheime boomclubhuizen, kunst- en ambachtsruimten en, uiteraard, coole voertuigen voor al hun gedurfde missies.
 

Wat doen de LEGO Friends meiden allemaal?

De vijf Friends gebruiken, afhankelijk van de omstandigheden, hun sterke punten en creativiteit om de situatie altijd weer te redden. Ze zijn zowel verzorgers als bouwvakkers, taartenbakkers of piloten, zangers of wetenschappers, kunstenaars of dierentrainers, en alles daartussenin. Wat zij (of jouw kind) maar kunnen verzinnen. In de LEGO Friends minifilmpjes en video's ontdekken en ontwikkelen elk van de vijf hoofdpersonages nieuwe hobby's, talenten en interesses. Soms lukt het ze niet, maar het leven hoeft niet perfect te zijn. Het gaat er om gebruik te maken van wat je hebt, nieuwsgierig te zijn, elkaar te helpen en te stimuleren en er helemaal voor te gaan.
 

Wat zit er in een set van LEGO Friends?

Stenen, een boekje met bouwinstructies (of meerdere boekjes, afhankelijk van de grootte van het model), en misschien decoratieve stickers voor het model. Elke doos zit vol levendige kleuren, grappige, herkenbare personages van alle leeftijden en achtergronden die uitnodigen tot rollenspel en teamwerk en accessoires die passen bij een bepaald thema, aangepast aan de leeftijd, voor eindeloze speelmogelijkheden. Kinderen kunnen bouwen, herbouwen en combineren met alle andere LEGO sets en zo alles creëren wat ze maar kunnen verzinnen.
 

Ik ben een onderdeel kwijtgeraakt / er ontbreekt een onderdeel uit de LEGO set die ik heb gekocht. Wat moet ik doen?

Het gebeurt iedereen wel eens: dat belangrijke kleine steentje is opgezogen door de stofzuiger/verdween onder de kussens van de bank/is per ongeluk op school verlaten... Of, in heel zeldzame gevallen, kan een LEGO stukje uit onze productielijn ontsnappen en zo niet in de LEGO set terechtkomen... Maar maak je geen zorgen. Je kunt een vervangend onderdeel hier nabestellen.
 

Hoe maak je een LEGO Friends set schoon?

Als de set al is gebouwd, kun je een stofdoek gebruiken om deze schoon te maken zonder de set te hoeven afbreken. Als je losse stenen of onderdelen wilt schoonmaken of ontsmetten kun je deze met de hand afwassen op 30° Celsius met een spons of zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel. Spoel ze vervolgens af, dep ze droog en laat aan lucht drogen. Klaar is Kees.
 

Kan mijn kind de LEGO Friends stenen combineren met andere LEGO sets?

Ja! Dat maakt dat het zo leuk is om met LEGO stenen te spelen. Alle elementen van het LEGO systeem passen bij en op elkaar, of ze nou zijn gemaakt in 1958 of in 2018. Alles kan samen gebruikt worden om te bouwen, of je kind Heartlake City nou wil uitbreiden met andere LEGO Friends sets, een politiebureau of een brandweerkazerne van LEGO City, of een NINJAGO® Spinjitzu studio. En waarom stoppen bij een stad als ze ook provincies, landen of zelfs hele werelden kunnen bouwen?
 

Hoe lang duurt het om een LEGO Friends set te bouwen?

Dat hangt er vooral van af hoeveel tijd je kind besteedt aan het spelen tijdens het bouwen. Kleine sets kunnen in zeer korte tijd worden gebouwd. Grotere sets worden geleverd in genummerde zakken zodat je kind de onderdelen los van elkaar kan bouwen. Er is geen goede of verkeerde manier om een LEGO Friends set te bouwen. Sommige kinderen bouwen liever eerst alles voordat ze ermee gaan spelen, terwijl anderen liever de bouwervaring af en toe onderbreken als een onderdeel klaar is om mee te spelen. Je weet nooit wanneer je kind een leuk speelidee krijgt en het hele proces is vaak net zo leuk als het spelen met de voltooide set.
 

Kan je andere dingen met LEGO Friends sets bouwen?

ALLES wat je kind maar kan verzinnen. De bouwinstructies in de doos bieden je kind alle hulp die het nodig heeft om te bouwen wat er op de doos te zien is. Maar als zij willen, kunnen je kinderen hun boomhuis veranderen in een raket, een school in een boot of waar ze maar mee willen spelen.
 

We zijn de bouwinstructies kwijtgeraakt. Kunnen we die bijbestellen?

Jouw kind kan de set altijd in iets anders ombouwen als hij of zij dat wil, maar je kunt ook hier op de bouwinstructie opzoeken en downloaden voor elke set (pdf-bestand). Als je het nummer van de set of het jaar waarin de set is gemaakt weet, kun je je zoekopdracht verfijnen. Anders kun je gewoon door de zoekresultaten scrollen totdat je jouw set hebt gevonden.

Friends van LEGO: de beste aanbiedingen bij 2TTOYS!. In Heartlake City beleven de vriendinnen Emma, Stephanie, Andrea, Olivia en Mia geweldige avonturen. Deze vijf vriendinnen zijn net zo leuk als het leven zelf. Ieder van de 5 vriendinnen heeft haar eigen unieke eigenschappen.... net als jij! Bekijk alle sets.

 

 

 

Op vakantie met de LEGO Friends 

Waar ga jij graag op vakantie? Naar de wintersport, hotel of camping? Ga gezellig met de meiden op vakantie. Klik hier.

LEES MEER >>> 

LEGO Friends

De natuur in met de LEGO Friends

Als jij fan bent van LEGO en van dieren, dan zijn deze sets geweldig voor jou! Klik hier

LEES MEER >>>

LEGO Friends Kermis

Ga naar de kermis met de LEGO Friends

Altijd veel plezier op de kermis. Met gave attracties zoals de achtbaan en de draaimolen. Klik hier

LEES MEER >>> 

LEGO Heartlake City

Heartlake City, de woonplaats van de Friends

Alle superleuke sets van LEGO Friends van hun woonplaats Heartlake City. Met het ziekenhuis, school en sportstadion. Klik hier

LEES MEER >>>

Winkelcentrum van de LEGO Friends

Als jij graag gaat winkelen, dan zijn deze sets van Friends geweldig voor jou. Superleuk winkelcentrum met leuke winkeltjes.

LEES MEER >>>

Voor de liefhebbers van paarden en LEGO..

Deze sets zijn speciaal voor de liefhebbers van LEGO en paarden. Alles met paarden en maneges... superleuk! Klik hier

LEES MEER >>>

LEGO Friends dieren.

Als jij dol bent op dieren, dan zijn deze LEGO Friends sets echt iets voor jou! Bekijk ze allemaal. Klik hier

LEES MEER >>>

LEGO voor meisjes, lego for girls, lego pour filles, enfants, speelgoed voor meisjes, bouwspeelgoed voor meisjes van 4 5 6 7 8 9 jaar oud, leuk cadeau voor meisjes

 

LEGO Friends Feest

 

 

 

 

NIEUWSTE LEGO SETS