De geschiedenis van Funko Pop!

Je hebt vast wel eens van Funko Pops gehoord. Het zijn kleine figuurtjes van ongeveer 10cm groot die je direct herkent als je er eenmaal één gezien hebt. Ze weerspiegelen bekende figuren zoals Disney prinsessen, superhelden, dieren, filmfiguren en meer.

Ze lijken op het verbeelde karakter, maar iedere figuur heeft de karakteristieke eigenschappen van de Funko Pop. Achter de populariteit van dit product gaat een verhaal schuil, waarmee de echte fans ongetwijfeld bekend zijn. De figuren waren namelijk niet direct gewild onder het grote publiek en het duurde even voordat iedereen ze wilde hebben.

Lees verder om meer te weten te komen over het ontstaan en de geweldige collecties die er vandaag de dag te verkrijgen zijn. Ook binnen ons assortiment met Funko Pops!

De geschiedenis van Funko Pop

De geschiedenis van de Funko Pop gaat terug tot het einde van de vorige eeuw. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op de productie van Bobble Heads. Het werd opgericht in 1998 en begon vrij klein met alleen dit soort figuren.

In 2010 heeft de oprichter van het bedrijf een paar prototypes uitgebracht van de huidige figuren onder de naam Funko Force 2.0. Hiermee is hij op de Comic Con in San Diego gaan staan om daar de reacties op deze poppetjes te peilen. De respons hier was veelal negatief en de mensen leken niet te snappen wat er zo leuk was.

Door een aantal positieve reacties besloot de oprichter toch om het risico aan te gaan: tijd om echt iets van Funko te maken. Dit risico is zeker beloond, want de figuurtjes zijn tegenwoordig immens populair zijn en worden veel verkocht.

Verschillende uitgebrachte collecties

Funko Pop is voor iedereen erg leuk om te verzamelen. Dit komt door het uitgebreide aantal collecties die zijn uitgebracht, waardoor er voor iedereen herkenbare figuren tussen zitten, zoals:

  • Harry Potter
  • Dragon Ball Z
  • Batman
  • Deadpool
  • Spider-man
  • Star Wars: The Mandalorian

Ben je hier geen fan van? Dan zijn er genoeg andere figuren te krijgen uit diverse films, series. Denk bijvoorbeeld aan de superhelde van Marvel. Of kies het hoofdpersonage uit jouw favoriete Games, zoals Halo of Fortnite. 

Het aanbod blijft groeien, naarmate er nieuwe films en series uitkomen, waardoor onze collectie Funko Pops iedere maand uitbreidt. Jouw verzameling zal dan ook niet snel compleet zijn. Iedere figuur wordt geleverd in vensterdoos, waardoor je ze ook in doos tentoon kunt stellen.

De Wacky Wobbler Pops

Zoals je hebt kunnen lezen begon het bedrijf met bobble heads. Deze figuren zijn ook vandaag de dag nog immens populair. Ondanks de vernieuwingen in de poppen zijn er nog steeds bobble heads verkrijgbaar onder de naam Wacky Wobbler Pops. 

Deze leuke figuren herken je vast. Ze zullen keer op keer een lach op jouw gezicht tevoorschijn toveren met hun wiebelende hoofden. Als echte fan is jouw verzameling niet compleet zonder deze Funko Wacky Wobbler Pops.

Speciale Funko Pop! Chase

Wanneer je begonnen bent met het verzamelen van deze leuke, schattige en soms stoere poppetjes van vinyl, zul je erachter komen dat er van een bepaalde Pops meerdere versies bestaan. Dit zijn speciale edities die bekend staan onder de naam ‘Chase’. 

Deze zijn vaak niet los te bestellen, maar Funko Pop verzendt deze limited edition figuren willekeurig naar mensen. De kans op een Chase kan 1 op 6, maar ook 1 op 36 zijn. Dit maakt het verzamelen echter nog leuker voor veel fans.

Bestel jouw Funko Pop online

Wanneer je een Funko bij 2TTOYS bestelt, wil je niet lang wachten op jouw nieuwe Pop. Wij proberen jouw pakket zo snel mogelijk te bezorgen, waardoor je meestal niet langer dan een dag hoeft te wachten. Alle bestellingen die voor 15:00 geplaatst worden, verzenden wij nog dezelfde dag. Je kunt jouw Funko Pop! ook in de winkel in Den Bosch komen ophalen.

Dit betekent dat de nieuwe figuren de volgende dag al bij jouw verzameling kunnen staan. Wacht niet met bestellen en ontdek het aanbod van Gameland-Groningen.nl. In de meeste gevallen ontvang je jouw bestelling de volgende dag al. Bekijk ons uitgebreide assortiment, kies jouw favoriete karakter en bestel direct een populaire Funko Pop!

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD