LEGO en 2TTOYS over hun inspanningen voor een beter milieu

LEGO en het milieu

LEGO streeft ernaar een positieve impact te hebben op de samenleving en de planeet, die onze kinderen zullen erven, en het is deze focus op toekomstige generaties die het werk drijft. LEGO is van mening dat ze de verantwoordelijkheid hebben om de milieu-impact van hun activiteiten tot een minimum te beperken.

LEGO en het milieu

Onze ambitie voor duurzame materialen

Het is LEGO's ambitie om in 2030 LEGO-stenen te maken van duurzame bronnen zonder concessies te doen aan kwaliteit of veiligheid. Dit betekent dat LEGO geheel nieuwe materialen moet uitvinden. Een duurzaam materiaal moet op verantwoorde wijze worden geproduceerd, gebruikmakend van hernieuwbare of gerecyclede bronnen, weinig of geen afval genereren, duurzame chemie gebruiken en aan het einde van zijn levensduur volledig recyclebaar zijn. Dit alles terwijl LEGO voldoet aan de hoge eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid.

LEGO en het milieu

Duurzame verpakkingen

LEGO-stenen worden meestal hergebruikt, doorgegeven en afgegeven, maar LEGO-dozen en andere verpakkingen worden vaak snel weggegooid. Sommige van de verpakkingen bevatten plastic voor eenmalig gebruik dat niet duurzaam of in sommige gevallen recyclebaar is, dus LEGO onderneemt dringend actie om alle verpakkingen in 2025 duurzaam te maken.

lego en het milieu

Spelen met papieren verpakkingen

Als volgende stap, op onze reis naar een 100% duurzame verpakking, zal LEGO beginnen met het uitfaseren van plastic zakken voor eenmalig gebruik, die worden gebruikt in LEGO-dozen, om de losse stenen te verpakken. Verschillende prototypes gemaakt van verschillende duurzame materialen zijn tot nu toe getest met honderden ouders en kinderen. Vanaf 2021 worden recyclebare papieren zakken, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council® (FSC®C117818) in dozen getest. Bij succes worden de nieuwe tassen gefaseerd ingevoerd over een periode van vier jaar, vanaf 2021.

DUURZAAM GEPRODUCEERD

In 2020 heeft LEGO ook plastic draagtassen in de LEGO®-winkels uit gefaseerd en vervangen door tassen gemaakt van duurzaam geproduceerd papier. Ook 2TTOYS gebruikt papieren LEGO tassen, die je kunt kopen. Om te voldoen aan de wens van 2TTOYS om ook milieuvriendelijk te zijn, leveren we niet standaard een draagtas. Ook een papieren tas moet immers gemaakt worden, wat vervuiling oplevert.

LEGO en het milieu

Circulariteit inspireert 

Het LEGO-systeem in het spel ondersteunt de principes van circulair ontwerp - een product gemaakt van hoogwaardige materialen die kunnen worden gebruikt en hergebruikt - en de kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en consistentie van LEGO-stenen betekent dat ze vaak worden hergebruikt, doorgegeven of doorgegeven.

In 2020 is LEGO lid geworden van het Ellen MacArthur Foundation-netwerk als onderdeel van inspanningen om meer 'circulaire' producten en verpakkingen te ontwerpen en nieuwe bedrijfsmodellen te verkennen. 

LEGO en 2TTOYS blijven 100% in evenwicht met hernieuwbare energie, dankzij investeringen in offshore wind door LEGO's moederbedrijf KIRKBI A/S en investeringen in hernieuwbare energie op locatie door de LEGO Group. 2TTOYS gebruikt milieuvriendelijke LED verlichting in de winkel. Daarnaast vragen we aan de transporteurs waar wij onze goederen mee vervoeren (pallets, containers) om milieuvriendelijke vracht- en bestelauto's. Onze huisvervoerder Holweg Cargo Service gebruikt alleen voertuigen met de hoogst mogelijke Milieu graag en beschikt zelfs over een IVECO Stralis trekker welke rijdt op aardgas. 

2TTOYS zelf zal op termijn investeren in eigen voertuigen welke rijden op elektriciteit. Je ziet het LEGO busje vaak bij de 2TTOYS winkel staan, ook na sluitingstijd. Dat komt omdat we er meestal voor kiezen om met de fiets naar de winkel te komen.

LEGO en het Milieu

We streven ernaar om de CO2-impact van het maken, vervoeren en verkopen van LEGO-producten te verminderen. Onze totale CO2-uitstoot, inclusief die geproduceerd door onze toeleveringsketen, bedroeg in 2019 1,15 miljoen ton CO2 (CO2e). Het totale CO2-aantal voor 2020 zal beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2021. Science Based Target

In december 2020 waren we het eerste grote speelgoedbedrijf dat een Science Based Target aankondigde, dat ons verplicht om onze absolute CO2-uitstoot tegen 2032 met 37% te verminderen. Dit omvat de uitstoot van onze eigen activiteiten, wat overeenkomt met ongeveer 10% van de totale uitstoot en omvat het energieverbruik in onze eigen en geëxploiteerde winkels, onze fabrieken, kantoren en van onze toeleveringsketen, wat neerkomt op bijna 90% van de uitstoot, inclusief gebieden zoals grondstoffen en distributie. De doelstelling is door het Science Based Target-initiatief goedgekeurd als consistent met de niveaus die nodig zijn om de opwarming van de aarde onder de 1,5°C te houden, het meest ambitieuze doel van de Overeenkomst van Parijs. Geen afval naar de vuilstort

We streven naar zero waste, wat betekent dat er tegen 2025 geen afval van een LEGO-fabriek, kantoor of winkel in eigendom of beheer zal worden gestort. We zullen tegen eind 2022 ook plastic voor eenmalig gebruik in onze activiteiten verwijderen. We recyclen momenteel 91 % van al het afval, inclusief 100% van het plastic afval van onze vormmachines. In 2020 ging 381 ton afval naar de stortplaats. Onze reis naar onze ecologische duurzaamheidsdoelstellingen
Onze ambities binnen duurzame materialen zijn gewaagd en vragen om de uitvinding van geheel nieuwe materialen! We zijn op weg naar ons doel voor 2030 en boeken vooruitgang met al onze ambities op het gebied van milieuduurzaamheid; materialen, verpakkingen, CO2-efficiëntie en nul afval, door de krachten te bundelen met kinderen, onze medewerkers, experts en NGO's.

 
NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD