Leer het LEGO Dreamzzzz team kennen!

Volg de avonturen van schoolvrienden Mateo, Izzie, Cooper, Logan en Zoey, terwijl ze zich aansluiten bij een geheim agentschap en leren de kracht van de verbeelding te gebruiken om de droomwereld binnen te reizen.

Ze ontdekken al snel dat de Droomwereld wordt aangevallen door de tirannieke Nachtmerriekoning en leren dat elk droomwezen, droomrijk en dromend kind in gevaar is totdat de groep een manier kan bedenken om hem te verslaan!

Mateo – a visionaire kunstenaar zonder zelfvertrouwen.

Mateo (ook bekend als Teo), een creatief genie en Izzie's oudere broer, is een getalenteerde kunstenaar die graag zijn eigen superheldenstripboeken ontwerpt. Zijn favoriete ding om te tekenen is Z-Blob, een cool personage dat hij heeft gemaakt. Hoewel hij soms geen vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen, heeft hij een groot hart en staat hij altijd klaar om zijn vrienden te helpen. Gelukkig heeft hij een trouwe sidekick in de vorm van Z-Blob, die tot leven wordt gebracht in de droomwereld!

Izzie – Een vrije geest zonder focus.

Izzie, een geboren komiek en het kleine zusje van Mateo, is een energieke gek die zelfverzekerd, nieuwsgierig en avontuurlijk is. Haar grote intuïtie en vriendelijkheid maken haar een geweldige vriend voor de andere dromen, maar haar neiging om te handelen zonder na te denken brengt ze soms in gevaar. Ze kijkt op tegen Mateo, is beste vriendinnen met Nova en houdt van knuffels, anime en – nog verrassender – enge monsters (omdat ze de vulling eruit wil knuffelen!).

Zoey – een rockende muzikant die geen vertrouwen heeft.

Zoey, het nieuwe meisje op de Francine Wooley Middle School en de buurvrouw van mevrouw Castillo, is moedig, gedurfd en heeft vertrouwen in haar eigen kunnen. Ze is een getalenteerde muzikant die graag op het ritme van haar trommel marcheert, maar soms moeite heeft om een goede teamspeler te zijn omdat ze graag dingen solo doet. In de droomwereld staat ze bekend als de mysterieuze Dream Bandit en gebruikt ze haar magische klokrelikwie om de tijd te veranderen en onschuldige droomwezens en misplaatste dromers te helpen.

Cooper – een bouwmeester zonder verbeeldingskracht.

Cooper (bekend als Coop) woont aan de overkant van Mateo en Izzie en is de beste vriend van Logan. Nuchter en logisch, hij is handig met technologie en gedijt goed in het oplossen van puzzels. Hij houdt ook van auto's en geweldige voertuigen en wil ze graag dromen. Zijn gretigheid om anderen gelukkig te maken maakt hem populair op school, maar het betekent ook dat er soms misbruik van hem wordt gemaakt.

Logan – een steratleet die creatief beperkt is.

Logan is een steratleet en fervent gamer en is een competitieve sensatiezoeker die veel vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen. Hij is beste vrienden met Cooper en is in het geheim verliefd op Zoey. Hij vindt alles wat ze doet stoer! Logan is misschien niet zo creatief als de andere droomjagers, maar zijn moed en snelle denkvermogen maken hem tot een belangrijk lid van het team.

Mr. Oz – een geweldige wetenschapper met onvervuld potentieel.

Meneer Oswald (bekend als Mr. Oz of kortweg Oz) is de wetenschapsleraar van de kinderen op de middelbare school bij het Nachtbureau. Goedhartig maar een beetje ongeorganiseerd, zijn geest bruist van kennis van beide werelden. In de droomwereld wordt hij zijn meest creatieve, relaxte zelf, terwijl zijn wetenschappelijke kant zich manifesteert als Albert – een hyperintelligente ruimtevarende chimpansee!

Mrs. Castillo

Mevrouw Castillo, een excentrieke en wijze oude dame, runt een populaire foodtruck met een steeds wisselend menu. Ze heeft de gewoonte om naast de bevelen cryptisch advies te geven en als je het decoderen eenmaal onder de knie hebt, zul je beseffen dat ze een van de wijste personages is die er zijn, ook al is ze nogal vergeetachtig! In de droomwereld zul je mevrouw C regelmatig tegenkomen als reiziger met een fantastische caravan vol wonderbaarlijke snuisterijen.

Z-Blob

Z-Blob is Mateo's lieve, op goo gebaseerde, vormveranderende artistieke creatie die tot leven is gebracht in de droomwereld. Avontuurlijk, loyaal en altijd hongerig, hij heeft veel liefde te geven en is erg nieuwsgierig naar de andere sidekicks en dieren. Hij heeft het zeldzame vermogen om in beide werelden te bestaan, waardoor hij een geweldige metgezel is. Mateo transformeert Z-Blob graag in krijgers en voertuigen om slapende kinderen te helpen redden van de Nachtmerrie.

Albert

Wanneer ze de droomwereld betreden, manifesteert de type-A, op techniek gerichte kant van meneer Oz zich als een ruimtevarende chimpansee genaamd Albert. Verfijnd en elegant, hij is de constante kampioen van meneer Oz in de droomwereld en – hoewel hij een beetje ongeduldig en opvliegend kan zijn – blijkt hij erg populair bij de kinderen. Izzie wil hem voortdurend knuffelen, Cooper wil met hem praten over coole voertuigen en hij kan goed overweg met Mateo, die hem aan een jonge Oz doet denken.

Bunchu

Bunchu, een knuffelkonijn dat is gebaseerd op haar favoriete anime-serie, verandert van een pluizig konijnenspeeltje in een woest beest in de droomwereld. Izzie rijdt hem de strijd in om gevangengenomen dromers te redden van de Nachtmerriekoning en hoewel hij niet kan praten, is hij erg emotioneel en vol energie. Hij kan soms een beetje uit de hand lopen, maar hij is absoluut schattig.

Zian

Zian is een gigantische kat-uil-hybride met wie Zoey bevriend raakt in de droomwereld en van en naar haar grot in het fantasierijk rijdt. Hij is loyaal en beschermend tegenover Zoey, maar heeft ook een zwak voor Izzie, die hem duidelijk stevig wil omhelzen. Zijn silhouet patrouilleert vaak in de lucht van de droomrijken en hij is altijd op zoek naar waardevolle droomartefacten om te stelen. Hij staat ook altijd klaar om naar binnen te duiken en dromers in nood te redden!

 

BEKIJK ALLE LEGO DREAMZZZ SETS

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD