De geschiedenis van COBI bouwblokken

COBI GESCHIEDENIS

Het bedrijf werd opgericht in april 1987, beginnend met de productie van puzzels en bordspellen. 
In 1991 werd in Józefów bij Warschau een gereedschapsafdeling opgericht, in 1992 startte de productie van COBI kunststof bouwblokken in Warschau. In hetzelfde jaar werd de firma COBERT opgericht, die spuitgietmatrijzen produceerde en in 1993 was de hele productie gevestigd in het district "Radość" in Warschau. 
De grote vraag naar COBI-bouwblokken zorgde voor een dynamische ontwikkeling van de productie en als gevolg daarvan werd in 1996 Plastic Factory COBI S.A. opgericht in de Speciale Economische Zone in Mielec, die in 1997 met de productie begon. 
In 2001 werden verkoopkantoren geopend in Hongarije, Tsjechië en Slowakije.
Het langdurige succes van de verkoop van bouwblokken resulteerde in nieuwe investeringen en uitbreiding van Plastic Factory COBI S.A.
Sinds 2011 groeit de productiecapaciteit gestaag, waardoor aan de steeds groeiende vraag naar COBI-bouwstenen kan worden voldaan.
Op 1 juni 2012 verhuisde COBI S.A. naar een nieuw gebouw - het hoofdkantoor van het bedrijf aan Jaskrów Street 11 in Warschau. 
Sinds 01.01.2015 gebruikt COBI S.A. een nieuw logo.
In mei 2020 werd de bouw van een nieuwe vleugel van de productiefaciliteit van Mielec voltooid.

COBI VANDAAG

COBI is de grootste fabrikant van bouwblokken in Midden- en Oost-Europa met verkoopkantoren in Tsjechië, Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. 
Naast directe activiteiten in geselecteerde markten, omvat ons internationale verkoopnetwerk bijna 50 landen wereldwijd.
COBI neemt al jaren deel aan de belangrijkste speelgoedbeurzen: Hong Kong Toys & Games Fair, Spielwarenmesse Nurnberg Toy Fair, London Toy Fair, New York Toy Fair en andere beursevenementen. Met trots presenteren we er onze nieuwste producten en leggen we er nieuwe zakelijke contacten. 
Dankzij een uitgebreid distributienetwerk zijn onze zakenpartners met het aanbod van COBI-bouwblokken aanwezig op speelgoedbeurzen in alle delen van de wereld - van de Verenigde Staten en Rusland tot West-Europa en Australië. 
Het logistieke centrum voor levering in de Subkarpatenregio Mielec omvat hoogbouwmagazijnen met bijna 5000 palletplaatsen.

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD