LEGO Castle & Knights Kingdom

Castle is een van de kernthema's van LEGO en werd geïntroduceerd in 1978.

BEKIJK ALLE LEGO CASTLE SETS >>>

Oorspronkelijk draaide het om het middeleeuwse leven, met ridders en kastelen. opgeschort om plaats te maken voor het nieuwe kasteel. Het thema is het op twee na langst bestaande in de geschiedenis van LEGO, vergelijkbaar met Town en Trains. Het originele Castle-logo leek op onderdeel: 4495.

Geschiedenis

Een van de vroegste geproduceerde LEGO-kasteelmodellen was een winkelmodel uit een winkelbrochure uit 1959-60. Dit model was ook te zien in een LEGO-advertentie in een Brits tijdschrift uit 1961. Het was een wit kasteel dat paste op twee grijze grondplaten die een oppervlakte van 20x20 noppen in beslag namen.

Het kasteel, bij LEGO-retailers bekend als #0746, had vier torens, met golvende LEGO-vlaggen bovenop twee van de torens. Het woord LEGO in reliëf op 1x1 witte stenen werd gespeld op de voorkant van het kasteel aan weerszijden van de ingang. Voorbeelden van dit model zouden aan elkaar worden gelijmd, over het algemeen de regel onder modellen van LEGO-dealers.

In 1960 kwam ook LEGO Bouwideeënboek #1 uit, ook wel bekend als #238. Dit boekje van 36 pagina's bevatte veel bouwideeën die werden omgezet in echte LEGO-displaymodellen. Een foto was van een blauw kasteel met twee torens en een rood dak. Het is in een Noord-Europese laat-renaissancestijl. Dit blauwe kasteel was het eerste kasteel dat te zien was in een openbaar verspreid officieel LEGO-product.

Het eerste LEGO-kasteelmodel dat te koop was, was 0 Weetabix Castle, een promotieset van Weetabix, die in 1970 op de markt werd gebracht. Eerste sets (1978 - 1983) Het thema Kasteel is gestart in 1978, het jaar waarin minifiguren werden geïntroduceerd. De eerste release van het thema bestond uit slechts één set, 375 Castle. Het volgende jaar bracht twee andere sets, 383 Knight's Tournament en 677 Knight's Procession. Aanvankelijk waren die sets alleen in Europa verkrijgbaar, maar uiteindelijk werden ze in 1981 in de VS uitgebracht. 383 Knight's Tournament, een van de eerste Castle-sets ooit.

Tot 1984 bestond Castle alleen uit deze drie sets en twee andere promotiesets, die verkrijgbaar waren bij Samsonite. Veel typische Kasteelstukken waren al aanwezig, zoals de hellebaarden, de eerste zwaarden, de lansen, de driehoekige schilden en de helm met nekbeschermer. De ridders hadden unieke helmen die bestonden uit de vizierloze Classic Space-helmen uit die tijd, en beweegbare vizierstukken die alleen beschikbaar waren in deze drie vroege Castle-sets. De afgebeelde paarden waren niet de latere alomtegenwoordige paardenfiguren, maar waren gemaakt van normale stenen. De ridders van dit tijdperk gebruikten geen consistent wapen, maar hadden veel verschillende toppen. The Guarded Inn is een van de beroemdste oudere kasteelsets en een van de weinige half civiele gebouwen.

In 1984 werd het thema Kasteel volledig vernieuwd.

Er werden twee nieuwe facties geïntroduceerd, de Crusaders en de Black Falcons (evenals een enorme stroom nieuwe stukken). Onder de nieuwe stukken die in dat jaar werden geïntroduceerd, waren de wandpanelen, speren, twee nieuwe helmen (de helmen met kinbescherming en de gezichtsgrillhelmen voor de ridders) en verenpluimen. In 1984 werden ook de paardenfiguren geïntroduceerd, die ook veel in Castle te zien waren. Vanaf nu zou elke gevestigde factie een uniek wapen op hun schilden, vlaggen of zelfs de minifiguren zelf hebben.

In de jaren 80 draaide Castle niet alleen om kastelen en ridders, maar ook om civiele minifiguren, zoals een boer of een smid, en ook civiele gebouwen, zoals 6067 Guarded Inn, een richting die later verloren zou gaan als het thema zich meer concentreerde. over de militaire aspecten van de middeleeuwen.

De Guarded Inn omvatte ook de tweede vrouwelijke minifiguur van Castle (die nog geen jurk had maar in plaats daarvan een normale beenconstructie). Een soortgelijk minifiguur verscheen in de set 6060 Knight's Challenge.

In 1987 werd een nieuwe factie toegevoegd, de Forestmen, die niet in kastelen woonden maar in schuilplaatsen gebouwd in holle bomen en rotsen. Dit was ook de eerste keer dat zwartkleurige hoekwandpanelen te zien waren. Andere zwarte wandpanelen, die al in 1985 waren verschenen, werden breder gebruikt toen de Black Knights, met het eerste voornamelijk zwartgekleurde kasteel, in 1988 werden geïntroduceerd. 1990 bracht enkele nieuwe stukken: een nieuwe elegante helm met beweegbaar vizier en een extra pantserstuk voor ridders. Een andere nieuwe toevoeging was de glow-in-the-dark geest.

LEGO 6081 King's Mountain Fortress, een kruisvaardersset uitgebracht in 1990
Dit jaar werd ook het eerste kasteel gebouwd op een verhoogde grondplaat, een stuk dat een jaar eerder voor het eerst werd gebruikt in Pirates-sets. Dat kasteel, 6081 King's Mountain Fortress, bevatte ook de eerste vrouwelijke minifiguur met een rok, die werd gevormd door een schuine steen van 2x2x2. Hierdoor was de prinses een bord groter dan de mannen, maar haar lange puntige middeleeuwse hoofdtooi hielp het hoogteverschil te verdoezelen.

Na de stopzetting van de Forestmen-factie, waaronder outlaws die net zo goed de goeden konden zijn, omdat ze grotendeels op Robin Hood en zijn vrolijke mannen lijken, voegde LEGO in 1992 een nieuwe factie toe, de Wolfpack, die in feite een bende rovers was. . Dit was ook het eerste jaar waarin Castle-minifiguren werden uitgerust met de nieuwe gediversifieerde bedrukte hoofddeksels, die voor het eerst werden geïntroduceerd in 1989 voor het debuut van de nieuwe Pirates-lijn, en die meer persoonlijkheid aan de personages toevoegden dan de simpele smileygezichten.


Terwijl de Black Knights draken alleen gebruikten als toppen en ornamenten, zou een nieuwe factie die in 1993 werd geïntroduceerd, de Dragon Masters, Castle meer naar het rijk van fantasie en mythologie brengen door echte draken en tovenaars toe te voegen aan de aanvulling van onderwerpen die door dit thema worden behandeld. daarmee een richting uitzetten die nog steeds zou worden gevolgd door toekomstige Castle-thema's.

Een draak, geïntroduceerd in de Dragon Masters-factie.
De tovenaar Majisto was ook een van de eerste minifiguren die een naam kreeg. Dragon Masters bracht ook een aantal interessante nieuwe stukken, zoals een nieuwe helm en een grote hellebaard, evenals verschillende nieuwe gezichten.

Vooralsnog werden de fantasie-elementen niet verder uitgewerkt. In 1995 introduceerde het geheel nieuwe Royal Knights-thema de eerste aparte minifiguur van een koning die een echte kroon droeg. Een andere opmerkelijke toevoeging was het skelet. In 1996 was er een kortstondige heropleving van Forestmen toen Dark Forest werd uitgebracht.

Fantasie was terug in 1997, toen Fright Knights heksen en draken meebracht, evenals een griezelig uitziende schurk met een vleermuis als zijn favoriete symbool. Dit thema waagde zich niet alleen in meer fantastische richtingen, het bevatte ook een aantal nogal misplaatste vliegmachines.

De stopzetting van Fright Knights betekende ook het einde van het basisconcept van het Castle-thema vanaf 1984, waar de verschillende subthema's ook verschillende facties vertegenwoordigden die naast elkaar bestonden in een consistente omgeving en vaak samen in één set verschenen. De thema's van de volgende jaren waren op zichzelf staande subthema's met verschillende eigen facties die geen verband hielden met die van andere subthema's.

Wat volgde in 1998 was een vrij uniek intermezzo.

LEGO 6045 Ninja Surprise, een Ninja-set uitgebracht in 1998.
Met de introductie van Ninja verliet het kasteelthema zijn traditionele Europese setting en bezocht het middeleeuws Japan, met samoerai en ninja's. Er werden ook veel nieuwe stukken geïntroduceerd, zoals Japanse zwaarden (Katana), ninjakappen en samoeraipantsers en helmen. Ninja omvatte ook kanonnen en musketten, een nieuwigheid voor Castle, en speelt zich blijkbaar af in de 16e eeuw. In 2000 keerde Castle terug naar een meer conventionele setting met de release van het nieuwe Knights' Kingdom-thema, waarbij twee facties betrokken waren die op gespannen voet met elkaar stonden, koning Leo en zijn ridders aan de ene kant, en Cedric de stier met zijn kwaadaardige minions aan de andere kant.

Carlo de Stier lanceert een aanval op het kasteel van koning Leo.
De minifiguren waren uitgebreid ontworpen en bevatten nieuwe rompstukken, gezichten, helmen en pantserstukken. De gebouwen hadden echter een vrij vereenvoudigd ontwerp, wat ook terug te zien was in andere thema's uit die tijd, b.v. in Town Jr., een bouwmethode die later "Juniorisatie" werd genoemd. Dit thema was het eerste kasteelthema met twee vrouwelijke minifiguren: koningin Leonora en prinses Storm. Knights 'Kingdom werd het volgende jaar stopgezet en er zouden tot 2004 geen nieuwe Castle-sets zijn.

Knights' Kingdom II, geïntroduceerd in 2004, week radicaal af van alle eerdere Castle-thema's. Het bevatte kleurrijke ridders (in rood, groen, paars en lichtblauw pantser) die allemaal individuele namen en persoonlijkheden hadden, net als superheldenteams zoals de Power Rangers. De normale sets gingen ook gepaard met de release van ingeblikte actiefiguurversies van de nieuwe personages, in een stijl vergelijkbaar met BIONICLE. Knights' Kingdom II was meer actiegericht en introduceerde ook enkele nieuwe helmen, zwaarden en schilden.

Deze draak van Vikings bevatte een nieuw bouwsysteem op basis van het Click-ball-gewricht.
In 2005 bracht LEGO een nieuwe Vikings-lijn uit die realistischer was dan het hedendaagse Knights 'Koninkrijk II-thema, maar toch mythologische aspecten bevatte door draken en andere wezens uit Noorse mythen toe te voegen, zoals de Midgard Serpent. Een nieuwe techniek die werd gebruikt om deze wezens te maken en die nog steeds wordt gebruikt, is het bouwen van grote monsters (zoals draken) uit een combinatie van normale stenen en TECHNIC-onderdelen. Een vrij belangrijk nieuw stuk dat in dit thema werd geïntroduceerd, was het losse bijlblad dat aan een bruine stok moest worden bevestigd om een ​​complete strijdbijl te vormen. Het thema was bedoeld als een kort intermezzo voor de lancering van het nieuwe Castle-thema, maar bleek zo populair dat het nog een jaar werd voortgezet.

De nieuwe versie van het Castle-logo, geïntroduceerd voor dit thema.
Het Castle-thema werd in 2007 opnieuw gelanceerd als Castle (2007) en liet een aantal aspecten uit Knights' Kingdom II achterwege, maar herneemt ook eerder gevestigde fantasie-elementen zoals draken en tovenaars, maar voegde ook enkele nieuwe toe, die oorspronkelijk bekend waren uit de Lord of the Rings-romans of Warcraft-computerspellen, zoals Skeleton Warriors, Trolls en Dwarves. Een ander verschil is het feit dat het niet gaat om mensen die met elkaar vechten. De mensen worden vertegenwoordigd door één verenigd koninkrijk dat moet vechten tegen groepen niet-menselijke tegenstanders. In 2009 is de grootste volledig civiele kasteelset ooit uitgebracht, 10193 Medieval Market Village, die ook de eerste koefiguur bevatte, evenals een zeldzaam stuk kalkoen.

Kingdoms, is de opvolger van Castle (2007). Het keert terug naar een meer traditionele en realistische middeleeuwse setting.

Kingdoms Joust, de krachttoer van het thema.

7189 Mill Village Raid, een civiele Kingdoms-set.
Het thema toont de goede ridders van het Lion Kingdom die zichzelf verdedigen tegen de kwaadaardige krijgers van het binnenvallende Dragon Kingdom. De enige fantasie-elementen zijn de Dragon-tovenaar en zijn huisdierdraak. Kingdoms werd gelanceerd in juni 2010, met verschillende sets, waaronder een groot kasteel, en gevolgd door nog vier sets in 2011. Begin 2012 werd 10223 Kingdoms Joust uitgebracht, de laatste Kingdoms-set voordat The Lord of The Rings werd uitgebracht.

In 2013 keerde een nieuwe versie van castle terug met 5 sets, waarvan er 4 al uit zijn en één die in augustus wordt uitgebracht.

Lijst met thema's en facties

 • Facties (1984 -1998)
 • Kruisvaarders (1984-1992)
 • De kruisvaarders waren de sterkste van de eerste twee facties van Castle. Hun wapen bevatte een gekroonde leeuw in een rood, blauw en geel patroon. In Canada en Australië stonden ze aanvankelijk bekend als de Lion Crest tot de jaren negentig, toen ze terugkeerden naar de naam Crusaders.
 • Zwarte valken (1984-1992)
 • De Black Falcons waren een van de eerste twee Castle-facties, maar hadden altijd minder/kleinere sets dan de Crusaders. Ze werden nooit officieel erkend als een factie door The LEGO Group, hoewel in ten minste één catalogus melding wordt gemaakt van "Guardians of the Grey Castles". Hun symbool was een vogel in een zwart, wit en blauw (hoewel soms geel) patroon. In Canada en Australië stonden ze bekend als de Eagle Crest.
 • Bosmannen (1987-1990)
 • De Forestmen waren voornamelijk gekleed in groen en bruin met kleine gepluimde hoeden en leken op traditionele karakters van Robin Hood. Ze vestigden zich in uitgebreide schuilplaatsen in het bos en de meesten droegen pijl en boog. Hun kuif was een bruine hertenkop met zwart gewei op een groene achtergrond.
 • Zwarte Ridders (1988-1993)
 • De Black Knights gebruikten voornamelijk zwarte gebouwen met grijze randen, in tegenstelling tot de voorgaande facties die allemaal grijze kastelen gebruikten. Hun kuif bestond uit een draak in een rood, blauw en geel patroon.
 • Wolfspak (1992-1993)
 • De Wolfpack was een roversbende gekleed in zwart-bruine kleding met af en toe een rode bies. Hun symbool was een witte of grijze wolvenkop op een zwarte achtergrond met een bruine rand.
 • Drakenmeesters (1993-1995)
 • Deze factie bestond uit enkele exotisch ogende ridders onder leiding van de tovenaar Majisto en gebruikte draken als hun belangrijkste symbool, net als de Black Knights, maar met een ander kleurenpalet: rood, geel en groen. In tegenstelling tot de Black Knights hadden de Dragon Masters echte draken in hun inventaris.
 • Koninklijke Ridders (1995-1997)
 • De Royal Knights waren een vrij kleine factie rond hun koning en zijn grote kasteel, en beschikten niet over opmerkelijk oorlogsmateriaal. Hun wapen bestond uit een gekroonde leeuwenkop.
 • Donker bos (1996)
 • Een kortstondige uitbreiding van de Forestmen-lijn uit de late jaren 80, de Dark Forest-sets uit 1996 gingen zelfs zo ver dat ze het hertenschildwapen in Forestmen recyclen. De factie bestond uit een diverse bende in bomen levende schurken en overvallers, geleid door een in leer gehulde schurk met de fantasierijke naam Rob N. Hood, volgens LEGO Mania Magazine.
 • Schrikridders (1997-1998)
 • De Fright Knights waren een factie met enkele van de meest onzinnige voertuigen ooit. Ze werden geleid door een boze heer, Basil The Bat Lord (of simpelweg "The Bat Lord") en een heks. Hun symbool was een vleermuis.

Subthema's (1998 - heden)

 • Ninja (1998-1999)
 • De LEGO [Ninja'-collectie verplaatste het kasteelthema naar het middeleeuwse Japan, waar de gracieuze oosterse architectuur het decor vormde voor een eeuwige strijd tussen twee facties van gedurfde en meesterlijke krijgskunstenaars. De Shogun Gai-Dan en zijn bondgenoot Ito, de grijze ninja, verdedigden een schat aan mystieke robijnen tegen de Bandit Chief Kendo en zijn bende rovers, evenals Bonsai, de zwarte ninja.
 • Ridderrijk (2000)
 • Knights' Kingdom concentreerde zich op een verhaallijn van de kwaadaardige Cedric the Bull die koning Leo probeerde omver te werpen en het koninkrijk over te nemen. Knights' Kingdom concentreerde zich op een conflict tussen de Lions, geleid door King Leo, en de Bulls, geleid door outlaw Cedric The Bull. Het belangrijkste kasteel was 6098 King Leo's Castle, terwijl de Bulls geen kasteel hadden. De Bulls hebben echter hun eigen kasteel in LEGO Island 2: Revenge of the Brickster.
 • Ridderrijk II (2004-2006)
 • Knights' Kingdom II had niet veel gemeen met zijn voorganger. Het draaide om een strijd tussen een groep goede ridders aan de ene kant en een slechte ridder aan de andere kant. Het conflict speelt zich af in het fictieve koninkrijk Morcia.
 • DUPLO-kasteel (2004-2008)
 • Deze kruising tussen DUPLO en Castle werd oorspronkelijk uitgebracht in 2004 en duurde vier jaar, tot 2008. Dit thema bevatte twee niet nader genoemde strijdende partijen, de ene kleur blauw, wit en zilver, en de andere (vermoedelijk de schurken van het thema), gekleurd zwart, rood en soms geel.
 • Kasteel (2007-2009)
 • Dit Castle-thema uit 2007 heeft geen menselijke facties die met elkaar vechten, maar één mensenrijk, vertegenwoordigd door de Crown Knights, dat strijdt tegen verschillende groepen fantasiewezens zoals de Troll Warriors of de Skeleton Warriors. 2008 introduceerde ook dwergen in het subthema Kasteel.
 • Koninkrijken (2010-2012)
 • Kingdoms vervangt het idee van een fantasiewereld vol dwergen en trollen, en keert terug naar een meer realistische wereld. In Kingdoms zijn er dit keer twee afzonderlijke facties die het tegen elkaar opnemen. Het Lion Kingdom, dat wordt geleid door de Lion King, vecht tegen het Dragon Kingdom, dat (vermoedelijk) wordt geleid door de Dragon Wizard.
 • Bakstenen en meer (2011)
 • Er is slechts één set met kasteelthema uitgebracht van Bricks and More, namelijk 5929 Ridder en kasteelbouwset.
 • Kasteel (2013) (2013-)
 • Het nieuwe Castle-thema combineert elementen uit Kingdoms and Castle (2007). Het biedt een nieuw verhaal, maar de koninklijke elementen zijn hetzelfde als Kingdoms; Leeuwen en draken. De kleuren zijn echter blauw voor de leeuwenridders en rood voor de drakenridders, enigszins vergelijkbaar met het Castle-thema uit 2007.

Alle Castle sets tot nu toe

00-1 Weetabix Castle
0011 Castle 2 for 1 Bonus Offer
10000 Guarded Inn
10039 Black Falcon's Fortress
10066 Castle Accessories
10176 King's Castle
10193 Medieval Market Village
10223 Kingdoms Joust
1099 Ninja Blaster
1126 LEGO Royal Knights T-Shirt
1184 Ninja Blaster
1185 Mini River Ninja
1186 Mini Siege-Cart Ninja
1187 Glider
1269 White Ninja
1286 King Leo's Spear Cart
1286 Knight's Kingdom Cart
1287 Defense Archer
1288 Fire Cart
1289 Catapult
1463 Treasure Cart
1476 5 Item Bonus Pack
1480 King's Catapult
1491 Dual Defender
15 Castle Mini Figures
1547 Black Knight's Boat
1584 Knight's Challenge
1596 Ghostly Hideout
1597 Castle 3-Pack
1624 King's Archer
1680 Crusader's Cart
1695 Treasure Cart
1712 Crossbow Cart
1723 Castle/Pirate Combo Pack
1732 Crossbow Cart
1736 Wizard's Cart
1746 Wizard's Cart
1752 Crossbow Boat
1794 Dragon Master Chariot
1804 Crossbow Boat
1843 Space/Castle Value Pack
1877 Crusader's Cart
1888 Black Knight's Guardshack
1900 Special Bonus Pack
1906 Majisto's Tower
1917 King's Catapult
1960 Dragon Masters Adventure Pack
1967 Bonus Pack
1971 Battering Ram
1974 Smuggler's Hayride
2538 Crossbow Flamer
2539 Batwing Flyer
2540 Fright Knight's Catapult
2586 LEGO Chess Promotional Set
2848 Fright Knights Flying Machine
2872 Witch's Fireplace
2889 Treasure Cart
2890 King's Catapult
2891 Wizard's Cart
2892 Thunder Arrow Boat
30061 Attack Wagon
30062 Target Practice
3016 Ninja Blaster
3017 Mini River Ninja
3018 Mini Siege-Cart Ninja
3019 Gray Ninja
3050 Shanghai Surprise
3051 Blaze Attack
3052 Ninja's Fire Fortress
3053 Emperor's Stronghold
3074 Red Ninja's Dragon Glider
3075 Ninja Master's Boat
3076 White Ninja's Attack Cart
3077 Ninja Shogun's Small Fort
3344 Ninja 1
3345 Black Ninja and 2 Robbers
3346 Green Ninja & Samurai Lord
3739 Blacksmith Shop
4127417 Walmart Co-pack
4202053 Knights Kingdom Playing Cards
4202054 Sew-On Cloth, Knights Kingdom I, Lion Shield
4270909 Knights' Kingdom II Party Cups
4270911 Knights' Kingdom II Party Plates
4270915 Knights' Kingdom Party Napkins
4270922 Knights' Kingdom II Party Table Decorations
4527617 Castle Photo Frame
4559922 Troll Warriors Battle Pack
4559923 Dwarfs Battle Pack
4775 Knight and Squire
4776 Dragon Tower
4777 Knight's Castle
4779 Defence Tower
4784 Black Dragon
4785 Black Castle
4801 Defense Archer
4805 Ninja Knights
4806 Axe Cart
4811 Defense Archer
4816 Knights' Catapult
4817 Dungeon
4818 Dragon Rider
4819 Rebel Chariot
4862 Ambush
4863 Sentry & Catapult
4864 Castle
4941 Rascus
4942 Shadow Knight
4943 Vladek
4944 Jayko
4945 Santis
4946 Danju
5059 Castle Equipment
5135 Castle Accessories
5138 Castle Equipment
5184 Castle Elements
5372 Skeleton Chariot
5373 Knight and Catapult
5383 Castle Accessories
5614 The Good Wizard
5615 The Knight
5618 Troll Warrior
5924 Castle Photo Frame
5994 Catapult
5995 Danju
5996 Rascus
5997 Santis
5998 Vladek
5999 Jayko
6004 Crossbow Cart
6007 Bat Lord
6008 Royal King
6009 Black Knight
6010 Supply Wagon
6011 Black Knight's Treasure
6012 Siege Cart
6013 Samurai Swordsman
6016 Knight's Arsenal
6017 King's Oarsmen
6018 Battle Dragon
6020 Magic Shop
6021 Jousting Knights
6022 Horse Cart
6023 Maiden's Cart
6024 Bandit Ambush
6026 King Leo
6027 Bat Lord's Catapult
6028 Treasure Guard
6029 Treasure Guard
6030 Catapult
6031 Fright Force
6032 Catapult Crusher
6033 Treasure Transport
6034 Black Monarch's Ghost
6035 Castle Guard
6036 Skeleton Surprise
6037 Witch's Windship
6038 Wolfpack Renegades
6039 Twin Arm Launcher
6040 Blacksmith Shop
6041 Armor Shop
6042 Dungeon Hunters
6043 Dragon Defender
6044 King's Carriage
6045 Ninja Surprise
6046 Hemlock Stronghold
6047 Prison Transport
6048 Majisto's Magical Workshop
6049 Viking Voyager
6054 Forestmen's Hideout
6055 Prisoner Convoy
6056 Dragon Wagon
6057 Sea Serpent
6059 Knight's Stronghold
6060 Knight's Challenge
6061 Siege Tower
6062 Battering Ram
6066 Camouflaged Outpost
6067 Guarded Inn
6071 Forestmen's Crossing
6073 Knight's Castle
6074 Black Falcon's Fortress
6075 Castle
6075 Wolfpack Tower
6076 Dark Dragon's Den
6077 Forestmen's River Fortress
6077 Knight's Procession
6078 Royal Drawbridge
6079 Dark Forest Fortress
6080 King's Castle
6081 King's Mountain Fortress
6082 Fire Breathing Fortress
6083 Knight's Tournament
6083 Samurai Stronghold
6085 Black Monarch's Castle
6086 Black Knight's Castle
6087 Witch's Magic Manor
6088 Robber's Retreat
6089 Stone Tower Bridge
6090 Royal Knight's Castle
6091 King Leo's Castle
6093 Flying Ninja Fortress
6094 Guarded Treasury
6095 Royal Joust
6096 Bull's Attack
6097 Night Lord's Castle
6098 King Leo's Castle
6099 Traitor Transport
6102 Castle Mini Figures
6103 Castle Mini-Figures
6103 Knights
6105 Medieval Knights
65767 Attack from the Sea
677 Knight's Procession
6918 Blacksmith Attack
7009 The Final Joust
7029 Skeleton Ship Attack
7036 Dwarves' Mine
7037 Tower Raid
7038 Troll Assault Wagon
7040 Dwarves Mine Defender
7041 Troll Battle Wheel
7048 Troll Warship
7078 King's Battle Chariot
7079 Drawbridge Defense
7090 Crossbow Attack
7091 Knights' Catapult Defense
7092 Skeletons' Prison Carriage
7093 Skeleton Tower
7094 King's Castle Siege
7097 Trolls' Mountain Fortress
7187 Escape from the Dragon's Prison
7188 King's Carriage Ambush
7189 Mill Village Raid
7946 King's Castle
7947 Prison Tower Rescue
7948 Outpost Attack
7949 Prison Carriage Rescue
7950 Knight's Showdown
7952 Kingdoms Advent Calendar
7953 Court Jester
7955 Wizard
7979 Castle Advent Calendar
852001 Castle Chess Set
852132 Castle Tic Tac Toe
852231 Castle Coin Bank
852271 Knights Battle Pack
852272 Skeletons Battle Pack
852293 LEGO Castle Giant Chess Set
852701 Troll Warrior Battle Pack
852702 Dwarfs Battle Pack
852761 Troll T-shirt
852921 Red Lion Knights Battle Pack
852922 Green Dragon Knights Battle Pack
853373 Kingdoms Chess Set
8701 King Jayko
8702 Lord Vladek
8703 Sir Kentis
8704 Sir Adric
8705 Dracus
8706 Karzon
8770 Danju
8771 Jayko
8772 Rascus
8773 Santis
8774 Vladek
8777 Vladek Encounter
8778 Border Ambush
8779 The Grand Tournament
8780 Citadel of Orlan
8781 Castle of Morcia
8782 Danju
8783 Jayko
8784 Rascus
8785 Santis
8786 Vladek
8790 King Mathias
8791 Sir Danju
8792 Sir Jayko
8793 Sir Rascus
8794 Sir Santis
8795 Lord Vladek
8796 King Mathias
8799 Knights' Castle Wall
8800 Vladek's Siege Engine
8801 Knights' Attack Barge
8802 Dark Fortress Landing
8809 King Mathias
8813 Battle at the Pass
8821 Rogue Knight Battleship
8822 Gargoyle Bridge
8823 Mistlands Tower
8873 Fireball Catapult
8874 Battle Wagon
8875 King's Siege Tower
8876 Scorpion Prison Cave
8877 Vladek's Dark Fortress
922421 Castle Game
925746 Fright Knights Playing Cards
9376 LEGO Dacta Castle Set
Brickmaster Castle
G31317 Knights' Kingdom Save the Kingdom Board Game
G678 Knights' Kingdom Chess Set
Jayko Knights' Kingdom Wallet
K7029 Complete Castle Collection
K7094 Castle Collection
K8800 Vladek's Attack Kit
K8809 Ultimate Knights Collection
Pin24 Ninja
RoseArt Ninja Puzzle
TS13 T-Shirt, Knights' Kingdom I
70400 Forest Ambush
70401 Gold Getaway
70402 The Gatehouse Raid
70403 Dragon Mountain
70404 King's Castle

NIEUWSTE LEGO SETS

VOOR JOU GESELECTEERD