My Neighbor Totoro en Tower Chess worden geselecteerd voor de eerste reviewfase in 2024 | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

My Neighbor Totoro en Tower Chess worden geselecteerd voor de eerste reviewfase in 2024

We kunnen je opnieuw kennis laten maken met twee nieuwe ontwerpen die 10.000 stemmen hebben verzameld op het LEGO Ideas-platform.My Neigbor Totoro en de schaaktoren hebben de Ideeëngemeenschap weten te inspireren in de laatste week van 19 tot 25 februari 2024. De twee modellen kwalificeren zich als de 21e en 22e modelinzendingen voor de eerste beoordelingsfase in 2024. Terwijl de fanontwerpers nu moeten wachten op de beoordelingen van het LEGO Ideas Designer Team, overbruggen wij de tijd en bekijken we de twee ontwerpen van dichterbij!

My Neigbor Totoro

Feiten over het ontwerp

 • Titel: Mijn buurman Totoro
 • Fanontwerper: Daniel Bradley
 • Dagen: 120
 • Minifiguren: 2
 • Aantal onderdelen: onbekend

   

  Geïnspireerd door de betoverende wereld van Studio Ghibli's meesterwerk My Neighbor Totoro, toont dit ontwerp waarschijnlijk de beroemdste scène uit de film. Namelijk hoe Mei en Satsuki in de regen bij de bushalte op hun vader staan ​​te wachten en plotseling Totoro naast hen staat met een paraplu. Het LEGO-ontwerp dient niet alleen als een prachtig pronkstuk, maar kan dankzij zijn functies ook een aantrekkelijke speelset zijn voor bouwers van alle leeftijden.

  De magische wereld van Totoro en zijn vrienden kan ook thuis worden nagebouwd, omdat alle personages, inclusief de buskat, eenvoudig van de basis kunnen worden verwijderd. De deken van de buskat kan worden verwijderd, zodat de minifiguren van Satsuki en Mei erin kunnen worden geplaatst. Naast de twee figuren zijn er ook de stenen replica's van Totoro, Chu Totoro en Chibi Totoro. De scène is compleet met het busbord midden in de bosachtergrond.

  Een ander Studio Ghibli-concept haalde naast Spirited Away de huidige beoordelingsfase. Het is niet de eerste keer dat dit soort ontwerpen worden beoordeeld. Helaas zijn ze tot nu toe allemaal afgewezen, zoals My LEGO Totoro, LEGO Ghibli Studios of Howl’s Moving Castle. Uiteraard zou de licentie voor Studio Ghibli een absoluut succes zijn voor LEGO. Bijna alle anime-fans houden ook van LEGO. Ik ben benieuwd of LEGO eindelijk een stapje verder zal gaan en, afgezien van Ninjago en Monkie Kid, eindelijk anime-klassiekers als Totoro aan boord zal brengen. Ghibli-fans wachten met spanning op mogelijke LEGO anime-sets.

  Schaak toren

  Feiten over het ontwerp

  • Titel: Torenschaak
  • Fanontwerper: Ferbrick1
  • Dagen: 524
  • Minifiguren: 0
  • Aantal onderdelen: onbekend

    

   Het ontwerp stelt een torenvormig schaakspel voor, waarbij het schaakbord de structuur ervan bevat, zodat het bord de wanden van de toren representeert en tegelijkertijd als bord functioneert. De toren zelf heeft platforms die dienen als steunen voor het eenvoudig opbergen van de schaakstukken. Het gebouw wordt bekroond met kantelen. Ook zit er aan de bovenzijde een handvat om het schaakspel gemakkelijk te kunnen verplaatsen. De schaakstukken zijn gebouwd van LEGO-stenen, waarbij er bij het ontwerpen van de stukken zorg voor is besteed om het grootst mogelijke realisme te behouden.

   Komt er binnenkort een nieuw LEGO-schaakspel? Het idee van de toren met het opvouwbare schaakbord vind ik zeker erg geslaagd. Ik denk dat er misschien wel fans zijn die dit model net zo geweldig vinden als ik. Helaas zijn er in het huidige assortiment geen schaakborden meer te koop. De 76392 Hogwarts Magic Chess en 40174 Iconic Chess Set 2017 waren populaire sets, hoewel ze vrij eenvoudig waren. Ik denk dat een nieuw, gedetailleerd schaakspel zeker een overwinning zou kunnen zijn voor de LEGO Ideas-serie, maar laten we afwachten!

    

   Bekijk alle LEGO Ideas sets >>>

    

   Terug naar blog