LEGO papieren zak gespot in eerste set van 2023 | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

LEGO papieren zak gespot in eerste set van 2023

Goede dingen komen voor degenen die wachten: de lang beloofde LEGO-papieren zakken hebben nu blijkbaar marktrijpheid bereikt en zijn al opgenomen in ten minste één van de komende nieuwigheden van januari. We hebben er ook een eerste indruk van kunnen krijgen.In het najaar van 2020 kondigde de LEGO Groep aan de plastic zakjes waarin de losse onderdelen in de doos zitten te vervangen door papieren zakjes en daarmee weer een stap richting duurzaamheid te zetten. Oorspronkelijk was het zelfs de bedoeling dat de omschakeling al in 2021 zou beginnen. Dit is tot nu toe echter nog nooit gebeurd met reguliere sets. Pas eind 2021 werden enkele papieren zakken opgenomen in de set 4002021 The Temple of Celebrations, die als kerstcadeau aan LEGO-medewerkers werd gegeven.

Waarschijnlijk is de eerste "echte" kit met een papieren zak waarschijnlijk de LEGO Avatar Set 75579 Payakan het Tulkun en Crab Suit. De grote onderdelen die worden gebruikt om de kop van de buitenaardse walvis in elkaar te zetten, zitten, zoals vaak het geval is, in een aparte tas. Deze keer is het echter van papier. In ons geval waren alle andere tassen nog van plastic.

LEGO papieren tassen in een nieuw design

In tegenstelling tot de LEGO papieren zakken die in de werknemersset zitten, zijn er een paar dingen veranderd. Zo ontbreekt de opdruk met diverse LEGO stenen op de achtergrond. Maar dat kan ook zijn omdat de nieuwe tas een extra tas is. Deze zagen er altijd een beetje anders uit, zelfs in plastic formaat. Ook ontbreekt de perforatielijn volledig, waardoor de zak op elk punt kan worden opengescheurd, maar dit is eenvoudig met de hand te doen.

  

Het meest opvallende is natuurlijk de kleurverandering. In plaats van wit te zijn zoals voorheen, heeft de nieuwe LEGO papieren zak nu een bruine tint die lijkt op een envelop. Dit is vooral verrassend, aangezien een van de redenen om over te stappen op het nieuwe, eenvoudigere ontwerp van de bouwhandleiding, was dat de bouwhandleidingen moesten passen bij de aankomende witte papieren zakken.

Terug naar blog