LEGO Ideas Astronaut | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

LEGO Ideas Astronaut

Na 353 dagen kon het LEGO Astronaut: "Never Give Up" ontwerp indruk maken op het LEGO Ideas team. Het legotruman-model verzamelde de vereiste 10.000 stemmen van fans en is nu het 38e model in de huidige beoordelingsfase. Voor Truman is dit project een eerbetoon aan alle briljante ingenieurs en moedige astronauten bij NASA die het wonder van de verkenning van de ruimte werkelijkheid hebben gemaakt.

 

Dit model is gebaseerd op het ruimtepakontwerp van de NASA Extravehicular Mobility Unit (EMU), dat vaak wordt gebruikt bij missies naar het International Space Station (ISS). De set bevat ook de Manned Maneuvering Unit (MMU) en de nieuwe generatie SAFER-eenheid, die ook wordt gebruikt op missies naar het ISS.

De MMU wordt gebruikt door Bruce McCandless II, die de eerste ongebonden ruimtewandeling in de geschiedenis uitvoerde. Het iconische beeld van een astronaut die vrij in de ruimte zweeft, werd vastgelegd tijdens deze ruimtewandelingmissie.

De astronaut heeft twaalf gewrichten om te poseren en individueel beweegbare vingers. De helm is aan twee kanten voorzien van verstelbare lichtunits. De MMU heeft inklapbare handgrepen en de iconische camera-unit in de bovenhoek. Het model is 20,5 x 15,6 x 25 cm groot en bestaat uit in totaal 927 bouwstenen.

 

De LEGO Astronaut haalde al in 2021 de eerste reviewfase, maar helaas werd het model afgekeurd. Nu hoopt Truman dat zijn model de LEGO ontwerpers alsnog kan overtuigen. Het NASA-thema is in ieder geval erg populair en er zijn al vier modellen in de LEGO Ideas-reeks opgenomen: LEGO 21101 Hayabusa, LEGO 21104 NASA Mars Science Laboratory Curiosity Rover, LEGO 21309/ 92176 LEGO NASA Apollo Saturn V en LEGO 21312 The NASA Women.

Ook andere modellen hebben de reviewfase gehaald, b.v. B. de Roscosmos Soyuz, die ook in de huidige fase op positieve feedback wacht. Het ruimtethema is dus super populair, dus laten we eens kijken of de astronaut deze keer de kans krijgt om gerealiseerd te worden

 

Terug naar blog