De top 10 LEGO minifiguren van 2022 | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

De top 10 LEGO minifiguren van 2022

Of het nu gaat om commandant Cody, James Bond, de Muppets of de Lion Knight: het jaar 2022 heeft menig felbegeerde LEGO minifiguur voortgebracht. In totaal zijn er het afgelopen jaar 897 nieuwe figuren uitgebracht - dat is best veel! 

Welke zijn de top 10 LEGO-minifiguren van 2022?

10e plaats: Vincent van Gogh

Alle LEGO Ideas-verzamelaars en kunstminnende LEGO-fans konden afgelopen mei uitkijken naar de set LEGO 21333 Vincent van Gogh - Sterrennacht. Inbegrepen was een replica van het wereldberoemde schilderij en een minifiguur van zijn maker, Vincent van Gogh. Het uiterlijk van de figuur lijkt op de kleding van Van Gogh in een van zijn beroemde zelfportretten. 

9e plaats: Din Djarin

Din Djarin uit LEGO 75325 N-1 Starfighter ontving deze zomer eindelijk een detail waar LEGO Star Wars-fans al jaren om vragen: een hoofd met een print op het gezicht. Want ook al is het de Mandalorian eigenlijk verboden zijn helm af te zetten, zijn gezicht is al sinds het eerste seizoen bekend. Daarnaast is de figuur voor het eerst ook uitgerust met de Darksaber. 

8e plaats: Ridder van het Gele Kasteel

De Ridder van het Gele Kasteel maakte in september fans van de oude LEGO Knights sets blij als onderdeel van de LEGO 71034 Minifiguren Serie 23. Nadat er al weer nieuwe edities waren geweest van de Black Falcons en Lion Knights, kon nu ook de 375 Yellow Castle uit 1978 weer bevolkt worden. De ridder overtuigde met allerlei accessoires, zoals een helm, een stokpaardje, een zwaard, een schild en harnas, en eindigde zo op een welverdiende 8e plaats.

7e plaats: Notenkraker

Ook uit de LEGO 71034 Minifiguren Serie 23 komt de Notenkraker, die de 7e plaats op onze lijst innam, net voor de Ridder. Het figuur overtuigt met een gedetailleerd ontwerp dankzij verschillende dubbele mallen en uitgebreide bedrukking. De figuur wordt geleverd met een sabel en een 1×1 ronde tegel met notenprint als accessoires.

6e plaats: De Gouden Draak Ninja

Tijdens de zomer bereidde de LEGO 71773 Ninjago ninja zich voor op het laatste gevecht tegen de Overlord. Hun nieuwe drakenvorm hielp hen, waardoor we niet alleen nieuwe onderdelen kregen zoals het pantser, de coole drakenhelm of de vleugels, maar ook de kleuren van de figuren zijn heel bijzonder door het extreem grote aantal gouden en transparante onderdelen. 

 

5e plaats: Ned B

Ned-B is een van de weinige hoogtepunten van de set LEGO 75334 Obi-Wan Kenobi vs. Darth Vader, die in de zomer van 2022 werd uitgebracht. De vriendelijke droid uit de Disney+-show Obi-Wan Kenobi leek zo populair bij sommige van onze lezers dat ze hem verkozen tot Minifiguur van het Jaar. 

4e plaats: Bos Elf

Net naast het podium, gaat de vierde plaats naar de Boselfen uit LEGO 71032 Minifiguren Serie 22 van eerder dit jaar. Het schattige ventje kon bij ons vooral scoren vanwege zijn schattigheidsfactor. 

3e plaats: commandant Cody

Als een LEGO Star Wars-fan in de afgelopen jaren heeft gevraagd om een ​​minifiguur die ze dolgraag willen bezitten, is de kans groot dat ze Commander Cody hebben genoemd in zijn Phase II-harnas. In de zomer kwam deze wens uit dankzij een nieuw ontworpen helm die nu eindelijk ook plaats biedt aan accessoires. Deze figuur zit in de LEGO 75337

2e plaats: Kermit de Kikker

In mei 2022 implementeerde LEGO nog een entertainmentklassieker in de vorm van verzamelfiguren met de LEGO 71033 Muppets. Veel van onze klanten voelden zich door de 12 personages aan hun kindertijd herinnerd en kozen daarom vaak de bekendste vertegenwoordiger van de Muppets als minifiguur van het jaar: Kermit de Kikker.

1e plaats: Aloy

We waren verbaasd toen LEGO eerder dit jaar LEGO 76989 Horizon Forbidden West: Long Neck uit praktisch niets aankondigde.  Aloy, het hoofdpersonage van de twee Horizon-videogames, kon indruk maken met gedetailleerde prints op de romp, armen en benen, evenals een nieuw dubbel gevormd haarstukje, inclusief de focus.
Terug naar blog