vlinderdasjes en sierraden van LEGO Steentjes maken | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

vlinderdasjes en sierraden van LEGO Steentjes maken

Strikjes zijn cool. Vooral stenen vlinderdassen! Perfect voor elke gelegenheid om een beetje lichtzinnigheid en klasse toe te voegen. LEGO vlinderdassen kunnen een bruiloft gedenkwaardiger maken of het uiterlijk van een spelshow legendarisch maken.


Maar waarom houden mensen van LEGO-vlinderdassen en hoe maak je ze? Ik ben blij te kunnen melden dat ik veel bouwers heb gevonden die van stenen gebouwde vlinderdassen dragen en hen in detail heb geïnterviewd. Het waren er zo veel dat we twee berichten nodig hadden, dus zorg ervoor dat je de bouwers bekijkt die we in ons vorige artikel hebben genoemd.

We maken je graat attent op Joe Glass, Allyson Gail en Grant Fagót over hun van stenen gebouwde LEGO-mode!


Minifiguur-vlinderdassen van Joe Glass

 

Joe Glass is een man van veel stenen vlinderdassen. Joe is een fervent verzamelaar van LEGO-sets en voormalig medewerker van de LEGO Store, waar zijn vlinderdasreis met het bouwen van stenen begon op een besneeuwde dag in New York. Joe heeft een interessant verhaal dat zowel leuk als inspirerend is.

Joe: "Ik woon momenteel in Seattle met mijn 8-jarige zoon. Ik ben al meer dan 14 jaar actief in de speelgoedindustrie en vind het ontzettend leuk om mijn eigen vlinderdassen te maken".

 

Wanneer ben je begonnen met het maken van stenen vlinderdassen?

Joe: "Twaalf jaar geleden werkte ik in de LEGO Brand Retail Store in het Rockefeller Center. Er was een sneeuwstorm geweest en in die altijd waanzinnig drukke winkel was het een dag erg stil. Ik had de winkel voor mezelf en die enorme muur van bakstenen, dus die dag maakte ik mijn eerste vlinderdas"

 

Wat was de inspiratie voor de eerste vlinderdas die je maakte?

Joe: "De inspiratie voor een vlinderdas kwam van de Elfde Dokter, zoals hij zei: "Vlinderdassen zijn cool." Ik heb mijn eerste gebouwd als een standaard rode vlinderdas. Toen begon ik de strikjes rond bepaalde minifiguren te bouwen, te beginnen met Hulk (de sleutelhanger-minifiguur, niet de grote vijg) en de drang om te bouwen kwam daaruit voort. Hoe meer gelicentieerde minifiguren er uitkwamen, hoe meer ik er een vlinderdas omheen wilde bouwen"

Bouw je naast vlinderdassen ook MOC's of verzamel je nog iets anders?

Joe: "Ik heb nu meer LEGO-sets dan ik als kind ooit had kunnen bedenken. De vlinderdassen zijn mijn enige MOC's; daarna ben ik een fervent verzamelaar van verschillende thema's zoals LEGO Batman, LEGO Jurassic en LEGO Star Wars".

"Ik droeg mijn vlinderdassen toen ik onlangs naar Disney land ging. Behalve dat leden van de cast en gasten dol waren op de vlinderdas die ik droeg, gaven alle personages (Pluto, Mickey, Chip, Dale, elk) via pantomime commentaar op mijn vlinderdas! Ik vertelde Pluto dat ik zijn halsband ook leuk vond en Pluto lachte. Ik zei tegen Mickey: "Van jou afkomstig, dat betekent de wereld", en hij was net zo verlegen als altijd. Het was surrealistisch om deze rondlopende karakters zonder enige dialoog hun complimenten te laten communiceren. Het was magisch".

 

"Het maakt echt verbinding met mensen op vele niveaus. Ofwel zijn ze dol op de minifiguur op de vlinderdas, ofwel houden ze van de keurige look en realiseren ze zich dan dat ik een vlinderdas draag die van bakstenen is gemaakt. Het trekt de belangstelling van alle leeftijden, van kinderen tot grootouders!"

"Ik gebruik geen geen lijm of trucjes – allemaal stenen. Het enige wat ik nodig heb is koppelingskracht! En hoewel ik dol ben op mijn Maleficent-vlinderdas, omdat deze de groene vlam uit de Monster Fighters Ghost Train-set gebruikt. Het is de enige set met die groene vlam"

 

Allyson Gail's vlinderdasketting

"Hallo! Ik ben Allyson Gail, ook bekend als AllysonGailBricks. Ik ben een LEGO-artiest en evenementenmanager in Zuid-Californië. Ik hou van alles wat met LEGO, musicals, Muppets en woordspelingen te maken heeft! Mijn favoriete dingen om te bouwen zijn MOC's gemaakt met steenscheiders zoals vogels, handen en kantoorbenodigdheden.

Ik hou er ook van om levensgroot LEGO-voedsel te maken, dat ik naast mijn echte eten in mijn koelkast bewaar, omdat er prioriteiten zijn! Het zorgt voor een geweldig display met zijn eigen verlichting en helpt het hondenhaar weg te houden. Je moet 's avonds gewoon voorzichtig zijn, want dingen kunnen een beetje knapperig worden!"

Ik zag dat je een van stenen gebouwde vlinderdasketting uit maart 2020 op je Instagram-account hebt staan. Wat een uniek en geweldig idee! Wat heeft je ertoe aangezet om het te maken?

"Ik maakte mijn eerste vlinderdasketting toen ik auditie deed voor LEGO Masters. Ik wist dat ik LEGO-sieraden wilde maken om te dragen als ik naar de show zou komen. Rond St. Patrick's Day heb ik nog een vlinderdas gemaakt om bij het thema te blijven. Ik besloot het hele jaar door MOC's met een vakantiethema te posten. De traditie is om overdag groen te dragen of geknepen te worden, dus heb ik voor mezelf nog een vlinderdasketting gemaakt die groen was en bij het thema paste"

Is de vlinderdasketting die je hebt gemaakt überhaupt wel gelijmd? Ik weet dat de kracht van LEGO sterk is, maar moest je, omdat de kettingen voortdurend rondzwaaiden, extra hulp gebruiken om ervoor te zorgen dat je geen stukjes kwijtraakte?

Allyson: "Ik heb beide kettingen eigenlijk niet gelijmd. Ik ben niet zo actief, dus ik was niet bang dat het kapot zou gaan. Als het ooit kapot zou gaan, zou ik het gewoon kunnen repareren. Dat is het verbazingwekkende aan LEGO!"

 

Allyson: "Ik heb alle sieraden van mij en Mel gemaakt voor LEGO Masters seizoen 4. Het leek me leuk om mijn eigen LEGO-sieraden te dragen, en Mel draagt ze zo goed! Mijn favoriet waren mijn stenen scheidingsoorbellen.

 


De kleurrijke vlinderdassen van Grant Fagot

Maak kennis met Grant. Grant is een liefhebber van het bouwen van stenen uit Oregon en maakt stijlvolle stukken met draagbare LEGO-flair die je soms op congressen tegenkomt. Ik heb het natuurlijk over de spectaculaire, van stenen gebouwde LEGO-vlinderdas! Hij bouwde ook een aantal fantastische trotsvleugels en andere kleurrijke creaties.

"Mijn bouwstijl is groot of functioneel. Je weet dat je bij mij thuis bent als de brievenbus van LEGO is en de bank op de veranda ook van LEGO is. Ik ben nu ongeveer tien jaar uit mijn donkere middeleeuwen. Ongeveer vier jaar geleden begon ik lid te worden van de AFOL-gemeenschap. Ik ben blij dat ik ‘mijn mensen’ heb gevonden.

Wanneer AFOL's praten, komen we vaak op de vraag: "Wat was je eerste set?" Mijn antwoord is dat ik gewoon een doos met onderdelen had, geen set, alleen een klassieke doos. Ik gebruikte de doos vaak als ik met mijn vrienden huisje speelde, dus we bouwden een huis en gebruikten Barbies om in het huis en de keuken die we bouwden te spelen. Vervolgens bouwde ik een blokhoed om op mijn hoofd te zetten of een wandelstok om te doen alsof ik in de Charlie Chaplin-film zat die ik net zag.

"Voor mij is LEGO altijd een rekwisiet in mijn leven geweest. Dus toen ik uit mijn donkere tijd kwam en ontdekte dat de LEGO-winkel Pick a Brick wall driehoekige/wigplaten had, betekende dat maar één ding voor mij. Ik had de perfecte basis om een vlinderdas te bouwen. Sindsdien heb ik niet meer achterom gekeken.

 

PHOTO CREDIT: GRANT FAGOT

Hoe lang bouw je al van stenen gebouwde vlinderdassen? 

Grant: "Ik ben altijd een vlinderdasliefhebber geweest. Voordat ik stenen stropdassen maakte, maakte ik mijn eigen vlinderdassen met behulp van een groot aantal verschillende materialen, zoals de standaard stoffen vlinderdassen, hout, kartonnen dozen, ducttape en zelfs sponzen. Een vlinderdas maken van LEGO was dus slechts een kwestie van tijd. Ik heb veel mensen in de LEGO-gemeenschap strikjes zien dragen. Dus ik denk niet dat ik uniek ben in die modekeuze. Het is leuk om andere LEGO-vlinderdasdragers te zien".

Hoe vaak vragen mensen je om een vlinderdas voor ze te maken?

Grant: "Ik word vaak door mijn niet-bouwersvrienden gevraagd om vlinderdassen te maken. Ik leg ze uit hoe ze het moeten doen en bied technische hulp en hulp bij het verkrijgen van de onderdelen, maar ik denk dat ze persoonlijk zijn: er zijn zoveel verschillende stijlen die gemaakt kunnen worden. Ik zal er dus nooit een voor iemand maken, maar ik zal alle steun en aanmoediging bieden die ze willen/nodig hebben. Ik had ooit het idee om een Etsy shop te openen, maar ik ben beter in de creatieve kant en slecht in de zakelijke kant, dus die kant ben ik nooit op gegaan"

Hoe heb je je eerste vlinderdas gemaakt? Was het digitaal of meer hands-on?

Grant: "Ik ben een hands-on persoon. Ik schets iets op papier, maar als het om bouwen gaat, ben ik met vallen en opstaan aan de slag. Als ik iets bouw, heb ik vaak vier of vijf prototypes. Als het om vlinderdassen gaat, komt dat goed van pas omdat elk prototype compleet anders is"

Maak je nog meer draagbare LEGO?

Grant: "Ik ben dol op alle vormen van LEGO-wearables. Ik heb gewerkt aan een doorlopend bouwidee: "Kan ik het dragen?" Ik neem een door LEGO geproduceerde set en kijk of ik die stenen kan hergebruiken in iets dat ik kan dragen: een hoed, broche, vlinderdas, armband of ander accessoire"

LEUK: deze vlinderdas is gemaakt van de set 10329 Miniplantjes

"Ik heb een van stenen gebouwde roze “pruik” die ik heb gemaakt. Ik heb ook een grote collectie kronen. Ik heb brillen gemaakt (die ik niet kan dragen met mijn lenzen op sterkte), hoeden, armbanden en andere accessoires. Ik probeer nog steeds de pageboyhoed, draagbare hoge hakken en een paar andere accessoires die ik van LEGO wil, te perfectioneren, maar ik geef de hoop niet op!"

Heb jij ooit ergens in het openbaar een LEGO-vlinderdas gedragen en een interessante reactie gekregen? Ik vraag het omdat ik zelf vaak een LEGO T-shirt draag in onze LEGO winkel en er leuke reacties op krijg.

"Ik ben begonnen met het maken van LEGO-handtassen sinds het vierde seizoen van LEGO Masters US de handtassenuitdaging deed, en ik moest het eens proberen. Ik heb nu twee handtassen gemaakt met plannen voor nog veel meer.

Wat je oorspronkelijke vraag betreft: ik heb een aantal interessante reacties op mijn vlinderdassen gekregen, maar na verloop van tijd wordt het iets dat ik niet meer opmerk. Dan komt iemand naar binnen voor een stevige knuffel en de vlinderdas breekt van de gesp en valt op de grond. De persoon is altijd zo bang en verontschuldigend. Ik zeg dat mijn favoriete eigenschap van LEGO het vermogen is om uit elkaar te vallen en het vermogen om snel weer in elkaar gezet te worden. Ze giechelen en zeggen vaak: “Als dat maar met alles kon gebeuren."”

Haal jij je vlinderdassen uit elkaar om nieuwe te maken? Of heeft u een geweldige collectie vlinderdassen waaruit u voor elke gelegenheid kunt kiezen?

Grant: "Ik houd ze vaak bij elkaar. Ik begon met één la in mijn LEGO-kamer waar ik ze bewaar. Nu heb ik twee laden omdat ik er zoveel heb en niet kan stoppen! Ik heb veel verschillende stijlen vlinderdassen waar ik uit kan kiezen, maar ik kies vaak mijn vlinderdas met de Pride- en Trans-vlag om vertegenwoordiging en bewustzijn te geven aan onze gemeenschappen die dit nu nodig hebben."

 


Strikjes zijn cool

Tussen onze twee artikelen zitten zes bouwers van LEGO-vlinderdassen, dus het is duidelijk dat ze leuk zijn om te bouwen en te dragen. Nog belangrijker: ze zijn een uiting van creativiteit en een persoonlijke MOC voor iedereen die ze bouwt en draagt.

En als je er nog steeds aan twijfelt, bekijk dan deze tutorial van Robert Kaine die ik aan het begin van dit artikel noemde voor het dragen van een stenen vlinderdas op Jeopardy! (Hij heeft zojuist ook een volledige stropdas gebouwd als je nog meer soorten LEGO-wearables wilt bouwen.)