Playmobil Introduceert "Discover The Planet"

Playmobil heeft een reeks ambitieuze duurzaamheid doelstellingen aangekondigd en een nieuwe lijn eco vriendelijke sets worden in 2022 geïntroduceerd.

De Horst Brandstätter Group, eigenaar van Playmobil, heeft zichzelf ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid gesteld, waarmee het zijn inspanningen om het milieu en het klimaat te beschermen zal vergroten. De groep heeft al toegezegd tegen 2027 klimaatneutraal te zijn, is betrokken bij offshore hernieuwbare energiebronnen en investeert de komende jaren ongeveer € 50 miljoen in klimaatbescherming. Nu heeft Horst Brandstätter Group aangekondigd dat tegen 2030 haar bedrijfsmodellen, waaronder die van Playmobil, zo circulair mogelijk moeten worden door continu de milieubalans in de hele waardeketen te verbeteren.

Steffen Höpfner, CEO van de Horst Brandstätter Group, zei: "Met een breed scala aan activiteiten ondersteunen we de vermindering van de wereldwijde uitstoot en daarmee ook de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de twee graden Celsius."

De producthighlights van Playmobil voor 2022 laten zien hoe het bedrijf al duurzaam handelt. Het nieuwe thema "Discover the Planet", dat dit jaar gelanceerd wordt met een uitgebreid, nieuw ontwikkeld productassortiment, bestaat voor gemiddeld 80% uit duurzame materialen, waaronder post-consumer gerecyclede materialen en biobased plastics. Een groot deel van de post-consumer materialen omvat recyclaat dat is verkregen uit afgedankte koelkasten. Het merk blijft ook trouw aan zijn erfgoed en reputatie in de speelgoedwereld: Discover the Planet biedt de beproefde Playmobil-kwaliteit die consumenten kennen en waarderen en is, net als alle producten van het bedrijf, zeer duurzaam.

De kleurrijke speelwereld, die in juli in de schappen van 2TTOYS ligt, nodigt kinderen uit om te ontdekken hoe het is om op te groeien in een wereld waar dieren en de natuur worden gewaardeerd en beschermd. Het levert op een leuke en speelse manier belangrijke kennis op en laat kinderen thuis een gedetailleerde, exotische dierenwereld ontdekken. Kinderen kunnen spelen met, leren over en verzamelen van verschillende Playmobil-figuren van mensen en dieren van over de hele wereld en het Amazone-regenwoud ontdekken, dat van vitaal belang is voor het ecosysteem. De verpakking is gemaakt van bijna 100% gerecycled karton en de bouwinstructies zijn gedrukt op 100% gerecycled papier.

 

BEKIJK HIER ALLE DISCOVER THE PLANET SETS

 

 

Terug naar blog