LEGO 21329 Ideas Fender Stratocaster | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

LEGO 21329 Ideas Fender Stratocaster

LEGO 21329 Fender Gitaar

Zowat alle sets die onder de LEGO Ideas-banner worden uitgebracht, zijn afkomstig van fan/ontwerpers die hun creaties uploaden en 10.000 stemmen krijgen. In de afgelopen jaren hebben 'contests' een unieke manier geboden om door fans gemaakte inhoud te verzamelen. Nadat een paar kleinere projecten zijn omgezet in officiële LEGO sets, is de set waarop deze recensie zich richt, de eerste die wordt uitgebracht nadat hij is opgenomen in een LEGO Ideas Contest.

Muziek in de oren

In 2020 organiseerde LEGO Ideas de wedstrijd 'Muziek in de oren'. Hiervoor moesten fans een model met een muziekthema maken. Fans konden stemmen op hun favorieten, evenals de mogelijkheid dat een van de finalisten een toekomstige LEGO-set zou worden. Een van die inzendingen was het legendarische Stratocaster-project van Tomáš. Zijn inzending heeft misschien niet de hoofdprijzen van de wedstrijd gewonnen, maar toch is deze set gekozen om de volgende LEGO Ideas-set te worden. Dus hierbij stellen we je graag voor aan de nieuw aangekondigde LEGO Ideas Fender Stratocaster-set.

 

Maak je eigen van stenen gebouwde Fender Stratocaster gitaar uit de jaren 70 en 65 Princeton Reverb-versterker met deze LEGO Ideas set (21329).

Denk aan de legendarische muzikanten die een Stratocaster hebben bespeeld terwijl je de iconische rondingen herschept en authentieke details toevoegt, zoals de verstelbare whammy bar, pickup-schakelaar en stemsleutels. De bouwbare versterker heeft verwijderbare panelen zodat je gemakkelijk het moederbord, de reverbtank, de luidspreker en andere interieurdetails kunt zien, plus rubberen kabels om hem aan te sluiten op de gitaar en de voetschakelaar.Opvallend middelpunt


Deze set bevat stenen om de gitaar in rood of zwart te bouwen, plectrums in 4 kleuren en een elegante, opvouwbare standaard voor het gitaarmodel om een ​​prachtig pronkstuk te maken. Er is ook een sticker met het Fender-logo gemaakt van LEGO-stenen die je op je echte gitaar of versterker kunt bevestigen.

Bekijk hier de LEGO 21329 Fender Stratocaster van LEGO

 

 

Fender creëerde de Stratocaster elektrische gitaar voor het eerst in 1954 en hoewel het ontwerp in de loop der jaren is aangepast, is het uiterlijk grotendeels hetzelfde gebleven. Het legendarische instrument is favoriet bij iconische muzikanten zoals Hank Marvin, George Harrison, John Lennon en Eric Clapton om er maar een paar te noemen.

Deze LEGO Ideas-versie leunt op de geschiedenis van het instrument, door de mogelijkheid te bieden om het in een van de twee kleurvarianten te bouwen, evenals een standaard en versterker.

De standaard is het eerste deel van de set die je bouwt en het resultaat is een eenvoudig ogende constructie waarop de gitaar kan rusten. Het kan ook worden opgevouwen, net als een echte standaard. Zodra de gitaar is toegevoegd, staat deze perfect en stevig tegen de standaard, waardoor het een functioneel onderdeel is van de algehele set en een geweldige manier om het weer te geven.

De rode versie heeft onze voorkeur om als eerste te bouwen, omdat deze er wat flitsender uitziet. Je begint met het construeren van de hals van het instrument, waar je de snaren en stemgereedschappen vindt. Er zijn 5 snaren bij de set inbegrepen.

Als je ze plaatst, zul je merken dat ze elk een gekleurde nop hebben. Eenmaal correct geplaatst, worden deze vervolgens verwijderd. Deze visuele marker is een eenvoudige maar super handige manier om ervoor te zorgen dat de snaren in de juiste formatie worden geplaatst. Als ze eenmaal geplaatst zijn, moet je ze tegen de klok in draaien om ze vast te zetten. Het voelt bijna als het stemmen van de gitaar, verwacht alleen niet dat de snaren je een noot geven.

 

Als de hals van de Fender compleet is, kun je vervolgens de "body" van de gitaar toevoegen. Ondanks de keuze in kleur van de gitaar, is de hals van de gitaar hetzelfde. Verwacht alleen niet dat het omwisselen van kleur een eenvoudig is. Je zult zeker een paar extra stukken moeten verwijderen om de gitaar van kleur te laten veranderen. 

Een van de favoriete onderdelen van de Fender-constructie is de unieke riem. Bij echte instrumenten is de riem een ​​belangrijk hulpmiddel bij het spelen. De versie hier heeft een LEGO-twist gekregen, met baksteennoppenpatronen verweven met het Fender-logo. Andere interessante aspecten van de set zijn grijs gekleurde snaren en het bijgeleverde boekwerk met meer informatie!

 

Deze set is een mooie aanvulling op de LEGO 21323 Ideas Piano! 

Terug naar blog