Maak een foto met een LEGO Polaroid Foto camera

Lach alsjeblieft! De LEGO Ideas Polaroid OneStep SX-70 binnenkort in de schappen?

Lachen alsjeblieft!

De Polaroid OneStep SX-70 is niet alleen een van de meest iconische camera's ter wereld, het is nu uitgevoerd als een LEGO Ideas-ontwerp. Het cameramodel is afkomstig van de Users Minibrick Productions. In 48 dagen verzamelde de populaire camera al 10.000 stemmen van fans en is het 20e model dat in 2022 de eerste beoordelingsfase ingaat. Alle retro- en fotografiefans opgelet, laat de foto niet vervagen.

LEGO Ideas Polaroid OneStep SX-70

 
Het model is alleen voor weergave en kan natuurlijk geen foto's maken zonder een werkende lens. Toch deelt het veel functies van de originele Polaroid-camera. Het tandwiel aan de linkerkant kan worden gedraaid, zodat de film zich lijkt te ontwikkelen en de foto's tevoorschijn komen. De foto's kunnen worden verwijderd en vervangen door op de opening aan de voorkant van de camera te drukken. De zoeker kan worden gebruikt zoals bedoeld omdat deze een opening heeft die door de hele camera gaat. De voorkant van de camera kan worden geopend. In de korte introductievideo kun je de functies nader bekijken.


De Polaroid OneStep SX-70 is een bijna schaalmodel en zou ongeveer 28,4 cm lang, 17,5 cm breed en 7,6 cm hoog moeten zijn. De LEGO camera bestaat uit 538 onderdelen en wordt geleverd met de bekende Rainbow Polaroid OneStep en een doosje SX-70 film. Er kan ook een stoffen riem aan het model worden toegevoegd om de camera aan de hand te bevestigen.Tot nu toe heeft geen enkele Polaroid-camera het bijzonder ver gebracht in de  Ideas ontwerpwedstrijd, dus het is goed nieuws voor Minibrick Productions dat al zoveel mensen gestemd hebben op dit ontwerp. Het is een mooi model, wereldwijd bekend en retro spul is populairder dan ooit. We zullen moeten afwachten wat de LEGO-ontwerpers in het najaar over het model te zeggen hebben. We denken zelf dat er wellicht een probleem kan komen met de rechten... zoals onlangs het geval was met de LEGO 42141 Formule 1 auto

 

BEKIJK ALLE LEGO IDEAS SETS

 

Terug naar blog