Bouw een LEGO® goudvis als huisdier

Heb je thuis of op school een goudvis? Ze zijn vriendelijk, leuk en slimmer dan je zou denken.
Bij dit leuke model maken we samen een LEGO® goudvis en geven we je een aantal geweldige weetjes over goudvissen die je aan je vrienden kunt vertellen!

Stappen

STAP 1

Laat je inspireren!

Denk voordat je begint na over wat een goudvis speciaal maakt. Zijn het hun grote ronde ogen, glinsterende kleuren of gewoon de manier waarop ze rondzwemmen? Bedenk hoe je dit kunt nabootsen met LEGO stenen.

 

Leuk weetje: Goudvissen hebben een uitstekend reukvermogen. Misschien zwemmen ze daardoor altijd in een rechte lijn op hun visvoer af! Maar dat is niet alles, want ze kunnen ook horen. Sommigen genieten zelfs van klassieke muziek!

STAP 2

Kies je stenen

Vervolgens is het tijd om je stenen te kiezen. Kijk of je een aantal transparante, glinsterende stenen kunt vinden om die o zo belangrijke glans na te bootsen. Een paar grote LEGO ogen zien er vast geweldig uit, maar als je er geen hebt, kun je in plaats daarvan ronde cirkelvormige noppen gebruiken.

 

Supertip: Pak anders wat LEGO torens, kastelen en schatkisten en bouw een mooi aquariumtafereel. Daar kunnen je goudvissen heerlijk in rondzwemmen. Maar je kunt kiezen wat je wilt! Je kunt zelfs een ruimtethema kiezen en je goudvis de maan laten verkennen.

STAP 3

Bouw je LEGO® goudvis

Nu is het tijd om je LEGO goudvis te maken. Vergeet niet dat je je creatie zo groot, klein, eenvoudig of gek kunt maken als je zelf wilt!

 

Leuk weetje: Goudvissen hebben normaal gesproken tussen de 25 en 31 schubben. Kijk hoeveel jij er in jouw LEGO versie kunt maken.

STAP 4

Blaas wat bellen en neem een kiekje!

Als je klaar bent, maak je een foto om aan je vrienden te laten zien. Om het echt helemaal af te maken kun je wat bellen blazen. Op die manier ziet je LEGO model er niet uit als een vis op het droge!

 

Wist je dat...

Mensen vaak denken dat goudvissen een kort geheugen hebben van slechts een paar seconden. Maar dat is in werkelijkheid veel langer. Ze hebben een geheugen dat dingen maanden of zelfs jaren kan onthouden!

BEKIJK ALLE LEGO HUISDIEREN