LEGO GEBRUIKT GEEN "SLAAF" OF "KOGEL" MEER IN DE SETNAAM! | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

LEGO GEBRUIKT GEEN "SLAAF" OF "KOGEL" MEER IN DE SETNAAM!

Afgelopen weekend werden enkele van de nieuwe LEGO® Star Wars officieel onthuld en we hebben enkele vreemde naam opgemerkt op het iconische schip van Boba Fett. In plaats van "Slave I" te worden genoemd, draagt ​​het de pittige naam van Boba Fett's Starship. Het lijkt erop dat de reden hiervoor uitsluitend te danken is aan Disney, die de LEGO Group en een aantal andere merchandise-partners heeft gevraagd om de naam "Slave" te laten vallen van producten met de premiejager-rit. Maar dit is niet de eerste keer dat een LEGO-set een naam heeft die niet past bij wat veel fans zouden denken dat het zou moeten heten. Hier is een korte blik op enkele andere LEGO-sets met verschillende namen.

75292: The Mandalorian Bounty Hunter Transport, ook bekend als The Razor Crest

The Mandalorian is een cultureel fenomeen sinds het voor het eerst op Disney+ verscheen in 2019. Het is geen verrassing dat het personage en de voertuigen uit de serie een aantal producten hebben geïnspireerd, waaronder veel LEGO-sets. Een van de meest bekende is Mando's schip The Razor Crest. Ondanks dat de LEGO sets gebaseerd zijn op het schip met de naam op de doos, is de productvermelding "The Mandalorian Bounty Hunter Transport". Deze naamsverandering is te wijten aan iemand die een handelsmerk registreerde op de naam Razor Crest in Duitsland, in verband met een MOC geïnspireerd op het schip. Er is gemeld dat Disney terecht heeft gevochten tegen het handelsmerk en de naam heeft herwonnen, maar de vermelding van de set draagt ​​nog steeds de generieke naam.Sommige schepen zijn minder bekend om hun namen in Star Wars, dus ze hebben ook een meer generieke naam. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van de naam van de karakters in plaats van de naam van het schip dat mogelijk kort in de officiële Star Wars films is genoemd. Hier zijn er maar een paar.

75314: The Bad Batch Attack Shuttle alias The Havoc Marauder75286: Het ruimteschip van generaal Grievous, ook bekend als The Soulless One75316: Mandalorian Fighter ook bekend als Gauntlet Starfighter75284: Knights of Ren transportschip ook bekend als The Night Buzzard71366: Boomer Bill Barrage, ook bekend als Bullet Bill, Banzai Bill of Bombshell Bill

In het Mushroom Kingdom is een aantal iconische Mario-vijanden omgetoverd tot verschillende LEGO speelsets en -personages. Wij spelen de Mario spellen al vele, vele jaren, maar zelfs wij waren in de war door de term Boomer Bill. We nemen aan dat het een personage was uit een van de recentere titels. Maar nee, de naam Boomer Bill bestaat officieel niet in het Mario-universum. Het karakter is vooral bekend als Bullet Bill en soms Banzai of Bombshell Bill. We kunnen alleen maar aannemen dat het ongepast was om termen als bullet of banzai te gebruiken op producten die op kinderen zijn gericht.

Terug naar blog