Nemo, Coraline en Gramophone zijn gekozen voor de LEGO Ideas Review | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

Nemo, Coraline en Gramophone zijn gekozen voor de LEGO Ideas Review

Het is het begin van de week en we kunnen je opnieuw kennis laten maken met nieuwe ontwerpen die indruk hebben weten te maken op LEGO Ideas. Dit keer wisten Nemo, Coraline en een grammofoon de benodigde 10.000 stemmen te verzamelen op het LEGO Ideas platform. De drie ontwerpen bereikten de 28e-30e plaats in de laatste week van 4 maart tot 10 maart 2024. Om kandidaten te kwalificeren voor de eerste beoordelingsfase in 2024. Terwijl de fanontwerpers nu moeten wachten op de beoordelingen van het LEGO Ideas Designer Team, beoordelen wij de ontwerpen vooraf.

Finding Nemo

Feiten over het ontwerp

 • Titel: Finding Nemo – Eerste schooldag
 • Fanontwerper: Dani_Fus
 • Dagen: 61
 • Minifiguren: 0
 • Aantal onderdelen: ca. 500

Het is de eerste schooldag voor Nemo en zijn nieuwe vrienden. Samen met hun leraar zijn ze klaar om de wonderen van de oceaan en het koraalrif te verkennen. De set bevat een kleurrijk diorama van het barrièrerif met verschillende soorten koralen. Daartussen zit het duikmasker van de tandarts, dat later in de film verschijnt en ertoe leidt dat Marlin en Dory Nemo redden. De personages zelf zijn geconstrueerde figuren: Nemo zelf, met zijn oranje lichaam, witte strepen en kleine vin; Sheldon het zeepaardje, Tad de vlindervis, Pearl de octopus en de leraar Mr. Ray een energieke rog.

Ook al verbaast het mij een beetje, dit Nemo-ontwerp is het eerste dat ooit is opgenomen in de recensie op LEGO Ideas. Helemaal ongegrond is het echter niet, want in het LEGO-assortiment vinden we daadwerkelijk een model 43226 Disney Duos, waarin Nemo en Rascal kunnen worden gebouwd. Een kleine clownvisset 30025 werd in 2011 uitgebracht via LEGO Creator. Maar ik ben er zeker van dat we ooit nog een Nemo-set zullen krijgen. Veel Disney-films krijgen steeds nieuwe modellen. Ik denk dat de kansen niet slecht zijn voor Nemo's eerste schooldag.

Coraline

Feiten over het ontwerp

 • Titel: Coraline – Het roze paleis
 • Fanontwerper: Danielbradleyy
 • Dagen: 65
 • Minifiguren: 5 + 1 kat
 • Aantal onderdelen: 1.707

 

Het ontwerp is een replica van het Roze Paleis uit de film 'Coraline'. Het huis is vanaf de achterkant bespeelbaar. Men heeft toegang tot het gedetailleerde interieur met alle iconische momenten uit de film. De Andere Moeder staat in de keuken om Coraline te begroeten met een taart, en de Andere Wybie staat bij de deur om met Coraline te spelen. In de woonkamer is de ingang naar de normale wereld van Coraline, evenals de kakkerlakkenkasten en spinnenwebben.

Op de volgende verdieping bevindt zich de andere slaapkamer van Coraline, versierd met details zoals haar pop, haar plank met speelgoed en de foto van haar vrienden thuis. De gang toont de gevangengenomen kinderzielen en de studeerkamer van hun andere vader met zijn magische piano. In het dak zijn enkele verwijzingen naar Miss Forcible en Miss Spink en Mr. Bobinsky's Big Circus verwerkt.

Coraline heeft al een paar keer in de Ideas Review gestaan. Twee modellen van het bedrijf wachten momenteel nog op een recensie. Indien één van de andere ontwerpen wordt uitgevoerd, dan komt deze uiteraard te vervallen. In 2018 is de woning één keer afgewezen. Maar de belangstelling voor de Ideeëngemeenschap lijkt nu erg groot te zijn. Ik ben benieuwd of we een Coraline Pink Palace kunnen verwachten.

grammofoon / platenspeler

Feiten over het ontwerp

 • Titel: Vintage platenspeler
 • Fanontwerper: AmbassadorDexterousPsyclone100
 • Dagen: 71
 • Minifiguren: 1
 • Aantal onderdelen: ca. 1.000

 

Deze oude platenspelers worden ook wel grammofoons genoemd. Emil Berliner vond in 1887 de eerste grammofoon en de eerste werkplaat uit. Toen werd een plaat nog gemaakt van zink of koper; platen van vinyl worden pas sinds 1948 gemaakt. De LEGO platenspeler is een replica van elke vintage grammofoon. Het model beschikt over drie verwisselbare platen, een draaibare naald, een afneembaar deksel, een afneembare hoorn en een draaibare handgreep die de plaat aan de bovenkant draait.

Ik vind het idee van de grammofoon best gaaf, maar ik betwijfel of het een kans zal maken. Bijna alle Vintage - Retro - Antique modellen werden afgekeurd op Ideas, behalve de 21345 Polaroid OneStep SX-70. Maar ik denk aan de Antieke Kassa, de Klassieke Telefoon of de Vintage Radio. De ontwerpen lijken allemaal erg op elkaar en zijn zeker leuk om naar te kijken, maar ze werden toch afgewezen. Daarom zijn de kansen voor de grammofoon erg klein.

BEKIJK ALLE LEGO IDEAS SETS

Terug naar blog