Wordt The Neverending Story een nieuwe LEGO Ideas set? | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

Wordt The Neverending Story een nieuwe LEGO Ideas set?

LEGO The Neverending story

Een nieuw setontwerp haalde de 3e beoordelingsfase 2022 bij LEGO Ideas. Het ontwerp van The Neverending Story (40th Anniversary) verzamelde na 264 dagen de vereiste 10.000 stemmen van fans en is daarmee het 19e model in de huidige beoordelingsfase. Het model is afkomstig van Roberto Ceruti en Jody Padulano, die achter het FACEBRICKUP-account staan.

De LEGO set is gebaseerd op de Duits-Amerikaanse fantasiefilm The Neverending Story (oorspronkelijke titel: The Neverending Story) uit 1984. Op de constructie is de geluksdraak Fuchs te zien, die op een statief is gemonteerd zodat het lijkt alsof hij echt vliegt. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Ende uit 1979, hoewel de film slechts een klein fragment van de roman laat zien.

LEGO The Neverending Story LEGO The Neverending Story
Naast de draak zijn ook de drie hoofdfiguren Bastian Balthasar Bux, de kinderlijke keizerin en Atréju en Atréju's paard Artax als minifiguren in de set verkrijgbaar. Aangezien alleen Falkor uit bouwstenen is opgebouwd, ga ik er vanuit dat de set uit zo'n 500-750 onderdelen moet bestaan. Een exact aantal is echter niet bekend.

Wij vinden het ontwerp erg mooi, het toont alleen de hoofdpersonen van de film, maar niet veel anders. Een kleine set geschikt voor de film. We vragen ons echter af of de set echt een kans zou kunnen maken. We twijfelen er niet aan dat dit een klassieke film is die veel mensen zich zullen herinneren uit hun kindertijd. Maar of de hype rond de film op dit moment nog groot is, dat het wel eens een decor zou kunnen worden. Wij zijn daar niet zeker van en denken niet dat de set een kans zal maken ondanks het kleine formaat.

BEKIJK ALLE LEGO IDEAS SETS >>>

Bekijk alle LEGO Ideas sets

Terug naar blog