LEGO Ideas werkend Plantarium | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

LEGO Ideas werkend Plantarium

LEGO Ideas Werkend Planetarium

Weer een ontwerp heeft de 10.000 stemmen van fans op LEGO Ideas weten te kraken. het werkende planetarium van "Lego_Monkey" wist na 253 dagen genoeg fans te overtuigen, waardoor het de 9e versie is in de 2e review fase in 2022. Een planetaire constructie is een mechanische planetaire constructie die de baan van de planeten in ons zonnestelsel illustreert.

In sommige modellen worden ook andere hemellichamen getoond, zoals de manen van de planeten. LEGO Ideas Werkend Planetarium LEGO Ideas Werkend Planetarium LEGO Ideas Werkend Planetarium heeft de zon, aarde en maan gebouwd op een basis in vintage/antieke stijl. De maan draait om de aarde terwijl de aarde om de zon draait. De mechanica is ingebouwd in de voet, die bestaat uit een vierkante doos die een oude houten doos imiteert. Het systeem wordt gedraaid door een slinger aan de voorkant met behulp van tandwielen.

De rotatie is niet getimed en dus niet bepaald nauwkeurig, maar de hobbyontwerper was meer bezig met het maken van een mooie tentoonstelling. Het doel van dit model was niet om een ​​100 procent nauwkeurig wetenschappelijk model van een planetarium te maken, maar om iets te bouwen dat er geweldig uitziet en toch functioneel is.

In totaal is het werkende planetarium 33 cm lang, 18,8 cm breed en 28,5 cm hoog. Het ontwerp bestaat uit 1.388 LEGO stenen in 16 kleuren en is voorzien van een combinatie van Technic en System stenen.

Wij zijn fan van het heelal en de planeten, dus we vinden het model natuurlijk superspannend. We vinden de basis van het ontwerp erg goed gedaan. Dat de functionaliteit niet 100 procent consistent is vinden we niet zo erg, het is een mooi model om naar te kijken.

Eerlijk is eerlijk, we hadden liever gewild dat het model alleen de aarde en de maan zou zijn.

Heb je deze set al gezien: de LEGO Transformer Optimus Prime?

 

Terug naar blog