LEGO Ideas: Leuke nieuwe modellen kopen in onze recensie | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

LEGO Ideas: Leuke nieuwe modellen kopen in onze recensie

De zon schijnt weer vaker, de eerste bloemen ontkiemen en er gebeurt weer meer buiten. Je kunt duidelijk zien dat de lente er is! De gemeenschap is ook weer wakker geworden op het gebied van LEGO Ideas. Want op het perron in de laatste week van 26 februari. tot 03.03. In 2024 wisten nog vijf modellen Ideas-fans te verrassen. De ontwerpen verzamelden de nodige 10.000 fanstemmen en konden in 2024 de eerste reviewfase ingaan op posities 23 tot en met 27. Laten we de kleurrijke mix van architectuur, de middeleeuwen, natuur en mechanica eens nader bekijken!

Middeleeuwse bijenboerderij

Feiten over het ontwerp

 • Titel: Middeleeuwse bijenboerderij
 • Fanontwerper: J.K.Brick
 • Dagen: 343
 • Minifiguren: 3
 • Aantal onderdelen: 2.994

  De bijenteelt was in de middeleeuwen al een zeer belangrijke taak. Destijds stond het nog bekend als Zeidlerei en nog niet als bijenteeltbedrijf. Het werk als Zeidler was erg inspannend en veeleisend. Niet alleen de luxe goede honing, maar vooral de was voor de productie van kaarsen leverde een grote winst op.

  De LEGO Bee Farm is een huis met een rond dak in een natuurlijke omgeving van planten, paddenstoelen en water. De woning zelf bestaat uit drie delen: een halfopen deel waar buitenwerkzaamheden zoals het voorbereiden en zagen van houten latten, het monteren van nieuwe kasten en het opslaan van lege kasten worden uitgevoerd. Het volgende deel is het lagere niveau van het binnenste gedeelte van de bijenboerderij, waar zowel buiten als binnen kleinere en grotere kasten staan, evenals keukengerei voor de verwerking. In het bovenste gedeelte bevindt zich een kleine slaapkamer met open haard. De set wordt geleverd met drie minifiguren van een oude imker, een jongen en een jongedame. Ook zijn er veel “bijenfiguren” en een kat.

  Ik vind het idee echt schattig. Vooral het schuine dak vind ik mooi. Maar ik weet niet zeker of de middeleeuwse bijenboerderij echt een kans maakt. Veel middeleeuwse modellen werden afgewezen en het Sweet Honey-ontwerp, dat een jaar geleden in de recensie verscheen, leek het LEGO Ideas-ontwerpteam niet te overtuigen. Ik denk dus niet dat het model zal worden geïmplementeerd.

  Gundam

  Feiten over het ontwerp

  • Titel: LEGO Gundam
  • Fanontwerper: Legotruman
  • Dagen: 638
  • Minifiguren: 0
  • Aantal onderdelen: onbekend
  • Afmetingen: H 46 cm x B 24 cm

   Gundam vertegenwoordigt een van de beroemdste mecha's (gigantische robots) in de popcultuur van de jaren 80. De originele anime Mobile Suit Gundam werd uitgezonden in 1979. En de franchise is vandaag de dag nog steeds ongelooflijk populair met meer dan 40 film- en serieproducties.

   De LEGO Gundam is gebaseerd op het originele RX-78-2-model. Het is het beroemdste Mobile Suit Gundam-ontwerp ter wereld. Het schaalmodel 1:1 in Yokohama (Japan) is gebaseerd op de RX-78-2. Het verscheen ook in de film Ready Player One. De LEGO Gundam is maar liefst 46 cm hoog, heeft 12 beweegbare gewrichten (22 als de vingers inbegrepen zijn) en wordt geleverd met de iconische straalsabel, het straalgeweer en het rode schild.

   Het Gunpla-speelgoed is een constructiespeelgoedlijn, net als de Gundam-franchise zelf. De twee bedrijven zouden moeten samenwerken voor een LEGO-model. Ik weet niet zeker of LEGO een model als dit zou uitbrengen als er al verschillende bouwsets zijn binnen de Gundam-franchise. Daarnaast zijn vrijwel alle robotmodellen afgekeurd en zijn er momenteel nog andere robotsets zoals 10302 Optimus Prime te koop in het LEGO assortiment.

   Dansend Huis

   Feiten over het ontwerp

   • Titel: Dansend Huis, Praag
   • Fanontwerper: meer paranoïde
   • Dagen: 726
   • Minifiguren: 0
   • Aantal onderdelen: 2.987

    Dit is het Dansende Huis in Praag, ontworpen door Vlado Milunić en Frank Gehry. Het wordt ook wel Fred en Ginger genoemd omdat de twee torens van het huis op een paar dansers lijken. Het huis ligt op de kruising van drie straten, een brug en de Moldau, waardoor de locatie nog meer aandacht trekt.

    Alle zes niveaus van de Fred Tower kunnen worden gedraaid, waardoor het gebouw dynamischer lijkt. De binnenkant van elk niveau kan door te draaien naar buiten worden geopend. De bovenste verdieping van het gebouw aan de rivierzijde kan als een lade worden uitgetrokken. De top van Fred's Tower is een observatiedek met verschillende verrekijkers en een enorm beeldhouwwerk, evenals enkele dakterrassen. De Ginger Tower gebruikt transparante tegels als gebogen glasoppervlak. De buitenkolommen op de begane grond zijn elk via een bout met de vloer en het plafond verbonden, zodat ze in dezelfde richting kunnen worden gedraaid als de glasvlakken. Er is een enorm airconditioningsysteem op het dak.

    Het idee is zeker heel cool. Maar ook hier denk ik dat de set geen schijn van kans maakt. Tot nu toe zijn alle bezienswaardigheden op LEGO Ideas afgewezen, niet in de laatste plaats omdat het bedrijf bekende gebouwen blijft uitbrengen via Architecture and Icons.

    Restauratie van rotsachtig rif

    Feiten over het ontwerp

    • Titel: Restauratie van rotsachtig rif
    • Fanontwerper: uPawelek
    • Dagen: 40
    • Minifiguren: 2
    • Aantal onderdelen: 1.500

     Koraalriffen behoren tot de mooiste natuurlijke creaties op onze planeet. Helaas wordt het voortbestaan ​​van riffen bedreigd door de klimaatverandering en de vervuiling van de zee. Sommige onderzoekers doen grote inspanningen om onze riffen te herstellen en te beschermen, en hun strijd inspireerde mij om dit idee te schrijven.

     Het LEGO-ontwerp toont twee wetenschappers aan boord van een kwalvormige onderzeeër, uitgerust met een klein laboratorium voor het uitvoeren van tests ter plaatse en een koraalkwekerij voor het kweken van nieuwe koraalknoppen. Deze kunnen later op het dode deel van het rif worden geplant. Aan de onderzijde van het voertuig zijn vier beweegbare armen, acht roterende tentakels, vier verstelbare reflectoren en een opstapje naast het luik bevestigd. Ze kunnen lieren en de CR-48 krabvormige drone gebruiken om zeeafval te verwijderen.

     Het koraalrif zelf groeit op een inactieve onderwatervulkaan. Eén van de zijkanten verbergt een grot. In het midden bevindt zich een skelet en een piratenschat, aan de buitenkant zijn er veel verschillende wezens uit het rif.

     Dit is een set die absoluut wenselijk zou zijn als educatief model. The Great Coral Reef haalde in 2021 de Ideas Review, maar werd afgewezen. Niet in de laatste plaats omdat het het aantal onderdelen zou hebben overschreden. Enkele vergelijkbare modellen zijn de Marine Life 2, die momenteel wacht op een reactie van het ontwerpteam, of enkele zeeschildpadden zoals de Baby Green Sea Turtle of de Sea Turtle van LEGOverwatch, die helaas ook werden afgewezen. De kans is dus vrij klein.

     Tovenaarspiek

     Feiten over het ontwerp

     • Titel: De tovenaarspieken
     • Fanontwerper: CozyBricks
     • Dagen: 614
     • Minifiguren: 0
     • Aantal onderdelen: onbekend

      De Wizard Peak is een kleine displayset, maar het basisidee is dat iemand dit model zelf uitbreidt om zijn eigen miniatuurfantasiewereld te creëren. De rand is afneembaar en vastgezet, waardoor er ruimte overblijft om uit te breiden en je eigen magische miniatuurwonderland te creëren. De constructie omvat al een rotsachtige kust met een klif waar twee boten in de haven aankomen. Er is een brug die van het eiland naar een drijvende rots leidt met daarop een enorm tovenaarskasteel. En diep onder de grond zoeken de dwergen in de mijnen naar edelstenen.