NIEUW in het LEGO House 3D-printer! | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

NIEUW in het LEGO House 3D-printer!

We hebben al meerdere keren bericht over de nieuwe 3D-printer in de LEGO Store in het LEGO House in Billund. Voor het eerst in oktober 2023, toen de printer werd opgesteld, maar zonder dat je precies wist wat het was of wat fans op het apparaat konden printen. Vanaf 1 november is het geheim eindelijk onthuld: dit is een nieuwe machine voor het printen van LEGO-sleutelhangers.

 

Een teaser van het LEGO House-team op Instagram wierp kort voor het startschot wat licht in de duisternis en we hadden al een tip gekregen van een LEGO-fan in Azië dat dit hoogstwaarschijnlijk een 3D-sleutelhangerprinter zou zijn, aangezien hetzelfde Apparaat is al getest in de LEGO Store in Shanghai.

3D-printer voor sleutelhangers

Op 1 november was er, als onderdeel van de LEGO Inside Tour, de mogelijkheid om erbij te zijn en de 3D-printer uit te proberen. Leuk weetje: er was nog niet veel te zien. Pas toen er naar gevraagd werd, legde een medewerker het apparaat en de werking ervan uit.

Afdrukken of opdrukken?
Momenteel is het alleen mogelijk om 2×4 LEGO sleutelhangers te laten printen met de 3D printer. Als je een grote muur verwacht met allemaal verschillende kleuren 2×4 sleutelhangers, kom je bedrogen uit. Er zijn momenteel slechts vier kleuren waaruit je kunt kiezen: zwart, blauw, zandgroen en rood.

 

LEGO HOUSE 3D-printer: proefafdruk en prijs

Omdat de prijs van de bedrukte sleutelhanger nog nergens te zien is, is de vraag wat het kost: Net als bij de minifigurenfabriek moet je vooraf betalen. Bij de kassa zijn 99 Deense kronen (ca. 13,35 euro) verschuldigd. Dan kun je de kleur van de sleutelhanger kiezen.Er is geen aanvraag voor een kleur voor de daadwerkelijke bedrukking, deze wordt momenteel alleen in het geel gedrukt.

Maar voordat het echt begint, moet je wachten. De 3D-printer moet eerst worden opgewarmd.

Pas nadat de printer is opgewarmd, kun je de print ontwerpen met behulp van aanraking op het display. Je kunt kiezen uit diverse sjablonen of een vrije invoer. Naast cijfers en het alfabet zijn er ook enkele iconen beschikbaar. 

Ondertussen haalde een medewerker met handschoenen een rode sleutelhanger van 2×4 stenen uit de verpakking, zodat de steen niet “vies” zou worden (vingers invetten en al). Deze wordt vervolgens op een houder bevestigd en in de 3D-printer geschroefd.

Het printen zelf duurt ongeveer twee minuten en wordt in drie lagen gedrukt. Interessant was ook om op te merken dat het hetzelfde granulaat (ABS) was als het LEGO-steentje.

Nadat de 3D-printer klaar was, wordt de print nogmaals gecontroleerd en de sleutelhanger overhandigd.

Als afsluiting van het 3D-printen op een sleutelhanger moet gezegd worden dat dit een andere manier is om een ​​LEGO-steen (in dit geval een sleutelhanger) aan te passen. Lasergraveren of normaal printen is nu veel gebruikelijker. We gaan ervan uit dat deze machine niet in elke LEGO-winkel zal komen en mogelijk alleen op geselecteerde locaties een hoogtepunt zal zijn.

Wat vind jij van het nieuwe aanbod bij LEGO House in Billund? 

Terug naar blog