LEGO Fortnite | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

LEGO Fortnite

Het huidige seizoen in Fortnite eindigt over een paar dagen. Ontwikkelaar Epic Games heeft een live-evenement gehouden op 2 december 2023, waarbij niet alleen de details van het nieuwe seizoen zullen worden onthuld, maar ook de andere “grote onthulling” aan het einde van het evenement, die veelbelovend is in de naam "The Big Bang" werd gedoopt. Epic Games belooft fans van de first-person shooter een onvergetelijk evenement. 

Volgens geruchten presenteren de makers van de videogame die avond onder meer drie nieuwe spelmodi. Twee van deze modi zijn waarschijnlijk gebaseerd op samenwerkingspartners van Epic Games.

En dit is precies waar het voor ons LEGO-fans interessant wordt, want een van de modi zou over de kleurrijke klemmende bouwstenen uit Denemarken moeten gaan. Volgens geruchten krijgen fans in de creatieve modus LEGO Fortnite de mogelijkheid om scènes te creëren met behulp van de virtuele bouwstenen en er vervolgens mee te spelen. Klinkt voor mij als LEGO Worlds en Fortnite. Of dit waar is, zal begin december over enkele dagen duidelijk worden. Het bewijsmateriaal spreekt er in ieder geval voor. Verderop in het bericht meer.

Nieuwe LEGO-teaser uitgebracht

De officiële aankondiging van LEGO's samenwerking met Epic Games was ruim zes maanden geleden. Sindsdien is er weinig gebeurd, althans publiekelijk. Geruchten over LEGO Fortnite-bouwsets duiken steeds weer op, maar tot nu toe zijn ze niet uitgekomen. Volgens het persbericht zijn beide bedrijven een langdurige samenwerking aangegaan. Het klinkt ons in ieder geval in de oren dat zowel LEGO als Epic Games eerst wat huiswerk moeten doen, zodat de samenwerking zichtbaar vorm kan krijgen. En dat huiswerk lijkt bijna af. Een paar dagen geleden zette de LEGO Groep een nieuwe teaser voor de samenwerking online, waardoor de verwachtingen van fans nog iets hoger werden.

De timing was in ieder geval perfect voor het live-evenement op 2 december 2023. We gaan er sterk van uit dat er naast de samenwerking met Eminem en Lewis Hamilton die avond ook concrete informatie zal zijn over de LEGO Collab.Fortnite-leeftijdsclassificatie aangepast

Wellicht past het ook bij het ‘huiswerk’ dat Epic Games bij de meest recente game-update de leeftijdsclassificatie heeft herzien. Het spel zelf is goedgekeurd voor kinderen van 12 jaar en ouder. Tot voor kort was dit ook het geval voor de creatieve modus van Fortnite. Na de update heeft het nu een leeftijdsclassificatie van zes jaar. Volgens Epic Games werd dit gedaan om de zogenaamde “Creative Mode content” toegankelijk te maken voor jongere spelers (groeten van Minecraft)

We kunnen ons heel goed voorstellen dat deze aanpassing ook in het belang van de Deense speelgoedfabrikant zou zijn – zo niet zelfs een van de voorwaarden voor de samenwerking. Zoals we allemaal weten, hecht de LEGO Groep veel belang aan een ‘veilige speelomgeving voor kinderen’. Voor zover we weten zijn alle LEGO-spellen (console en app) goedgekeurd voor kinderen van zes jaar en ouder.

LEGO Fortnite Creative Mode waarschijnlijk

Dus als er binnenkort een LEGO Fortnite creatieve modus komt, zou de gewijzigde leeftijdsclassificatie het startschot kunnen zijn voor de zichtbare samenwerking tussen de twee bedrijven.

En de LEGO Fortnite-sets?

Persoonlijk geloven we daar op dit moment niet meer in. Voor zover we weten zijn er op dit moment geen redenen die ons tot het tegendeel zouden doen vermoeden. 

 

Uiteraard zijn we wel andere op games gebaseerde sets:

   

Terug naar blog