Geen stickers meer: LEGO Star Wars UCS-badges gedrukt vanaf 2023 | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

Geen stickers meer: LEGO Star Wars UCS-badges gedrukt vanaf 2023

Naast de onthulling van de LEGO 75331 UCS Razor Crest is er vandaag nog ander geweldig nieuws. Vanaf volgend jaar worden alle LEGO Star Wars UCS plaquettes bedrukt en hoeven ze niet meer te worden voorzien van enorme stickers, aldus YouTuber David Hall alias Solid Brix Studios in zijn meest recente Instagram-verhaal. De LEGO Fan Media Days vinden momenteel plaats in Billund, Denemarken, waarvoor geselecteerde influencers en door LEGO erkende blogs zijn uitgenodigd. Vanmorgen vond daar de presentatie van het Razor Crest plaats, waarbij David waarschijnlijk van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om te vragen naar de UCS-platen.

LEGO Star Wars UCS-platen zijn altijd met stickers geleverd

Bij een echte LEGO Star Wars set uit de Ultimate Collector Series hoort altijd een bijbehorende plaquette met de belangrijkste gegevens en weetjes over het gebouwde ruimteschip. Zolang de badges bestaan, is er altijd frustratie geweest bij kopers en fans van de dure sets over de stickers. Door hun grootte zijn ze moeilijk recht te trekken. En wat is erger dan een kromme sticker op een set waar je best 849,99 euro voor had kunnen betalen?

Alle kopers mogen blij zijn dat dit vanaf volgend jaar niet meer geldt voor alle nieuwe UCS-sets. Zo zal er in de toekomst niet alleen minder stress zijn bij het bouwen, maar zal ook de waarde van de bouwpakketten merkbaar toenemen. Deze zomer liet de LEGO Technic 42143 Ferrari Daytona SP3, die ermee was uitgerust, zien hoe een geprinte UCS-badge eruit kan zien. Het enige nadeel hier: het spruepunt in het midden van de 8×16 tegel, die anders was bedekt met de sticker, is nu duidelijk zichtbaar. Het was te hopen dat hier een nieuw onderdeel zou worden ontworpen met het aanspuitpunt op een ander punt.

Terug naar blog